A pletykakirály nekiment a Zsolnaynak

Az egykori Kacsa magazin főszerkesztője, Magyarország leghírhedtebb pletyka-újságírója képviseli azokat a rejtélyes és névtelen “Kisrészvényeseket”, akik hetek óta levelekkel bombázzák a sajtót és ekézik a gyárat. Menyhért Mészáros László személyesen tartott sajtótájékoztatót a gyár előtt, ahol nem árulta el, kik is állnak pontosan a vádaskodó levelek mögött.

Sok újdonságot nem hozott a csütörtöki, Zsolnayt ekéző sajtótájékoztató, ugyanis amiről Menyhért beszélt, azt már korábban is tudni lehetett. A titkozatos “Kisrészvényesek” szóvivője azt mondta, feljelentették Bachar Najarit, mert szerintük nem ér 300 milliót a tőkejuttatás címén apportált ingatlan. A hajmáskéri telekről ugyan készült egy igazságügyi szakértői vélemény, amely szerint 304 milliót ér az ingatlan, de Menyhért szerint valójában ez csak 12 millió lehet. (Mi úgy tudjuk egyébként, hogy két, egymástól független értékbecslés is történt, amelyet végül egy könyvvizsgáló is engedélyezett. – a szerk.)

hirdetés

Többen viszont meglepődtek, amikor kiderült, a sajtótájékoztatót hazánk egyik leghírhedtebb pletyka-újságírója tartja, az a Menyhért Mészáros László, akit annak idején Nagy Bandó vert meg egy seprűnyéllel Budapesten, amiért össze-vissza hazudozott róla (lásd keretes írásunkat lent), de hírbe hozták 80 milliós zsarolással is.

Szerettük volna megtudni Menyhérttől, hogy pontosan kiket is képvisel, kiknek a szóvivője, de nem volt hajlandó elárulni, kik állnak a „Kisrészvényesek” fantázianév mögött.

Nem árulta el, a titkozatos "Kisrészvényesek" nevét.
Nem árulta el a titkozatos “Kisrészvényesek” nevét.

Több olyan valódi kisrészvényest is találtunk azonban, akik névvel is vállalták volna nyilatkozatukat ellentétben azokkal, akik levelekkel bombázák a sajtót. Közülük többen azt mondták, nem értik, miért támadják valakik a Zsolnayt, ők pedig semmi ilyenhez nem adták a nevüket, nem is tudtak ezekről. A gyárral szerintük nincs baj – már amennyire belelátnak, többen azonban negatívumként értékelték, hogy alig kommunikál velük a főtulajdonos, Bachar Najari.

Megtaláltuk azt a részvényest is, akinek Najari és a pécsi önkormányzat után a legnagyobb tulajdonrésze (0,07%, mintegy 6 ezer darab részvény) van a Zsolnayban. Hermán József porcelán nagykereskedő 23 éve foglalkozik a gyár termékeinek értékesítésével, s egykoron több millió forintot áldozott arra, hogy bevásárolja magát a cégbe, így bizonyítandó elkötelezettségét a manufaktúra iránt.

– Ha bajom van, akkor azt elmondom, ezt korábban is megtettem. A sajtóban való, névtelen üzengetés azonban nem a gyár érdekeit szolgálja – szögezte le.

[box title=”A Pécs Holding Zrt. állásfoglalása” box_color=”#2c9636″]A manufaktúra nagyjából negyedrészének birtokosa a Pécs Holding Zrt. A cég a következőket írta lapunknak: “Továbbra is fenntartjuk azt az álláspontunkat, hogy ingatlanapport helyett – annak értékétől függetlenül – jobb lett volna, ha a tulajdonos készpénzben teljesíti a kötelezettségét. Az ingatlan apporttal kapcsolatosan a Pécs Holding Zrt. többször hivatalos tájékoztatást kért a többségi tulajdonostól, amely levelekre eddig válasz nem érkezett. Célunk, hogy hivatalos úton megfelelő információkhoz jussunk és megalapozott döntést hozzunk az ügyben” – közölték.[/box]

Azt mondja, őt sem kereste meg egyik rejtélyes “kisrészvényes” levélíró sem, de nem is adná a nevét ilyen lejáratásokhoz.

– Én ilyen leveleket nem írtam alá, nem tudom, hogy kik állhatnak ezek mögött – mondta. – Jelenleg a Zsolnay legnagyobb magyarországi forgalmazója vagyok, sokkal nagyobb probléma most az, hogy nem megy itthon a piac, de ez nem a pécsi gyár hibája.

Hermán szerint a névtelen vádaskodások nem a gyár – és a valódi részvényesek – érdekeit szolgálják és nem is tesznek jót a kereskedelemnek.

[note note_color=”#f17009″]5 percig verte Nagy Bandó András

A konfliktus a humoristáról szóló, nem kifejezetten pozitív hangvételű cikken robbant ki. Nagy Bandó az írást már a megjelenés előtt látta, mert azt a főszerkesztő maga mutatta meg, mivel a valóságtartamában nem volt egészen biztos. A cikk arról szólt, hogy a kisemberek barátja szerepében tetszelgő, magát szegénynek feltüntetni szerető Nagy Bandó japán autóval jár, protekciósként egy rózsadombi OTP-s villában él, amit még szét is vert baltával, és újra berendeztetett, mert elégedetlen volt a lakással.

A humorista szerint valóban japán autóval jár, de nem a lapban megjelent Toyotával, mert az a szomszédjáé, hanem egy Mitsubishivel, de ezt nem titkolta korábban sem, még poént is gyártott belőle, hogy a rendőr nem tudta leírni. Nagy Bandó szerint túlzás, hogy villában élne, egy 130 négyzetméteres, négy szobás lakásban laknak négyen. Ezt 22 évi munkával, adózott jövedelemmel kereste meg. A háztömbben, ahol lakik, 12 lakás van.

Az ügyről az Index is beszámolt korábban. Nagy Bandó szerint nem a cikk állításait verte le a főszerkesztőn, hanem azt a be nem váltott ígéretét, hogy az írás úgy jelenik meg, hogy mellé szedik a humorista válaszát is.

Öt percig verte Nagy Bandó Menyhértet, Zalatnay Cini lakásán![/note]

Hirdetés

20 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Itt olvastad a pécsmán a másik hasábban. Ha csak annyihoz ért, hogy nem szivárognak ki a gyárból üzleti titkok, mint eddig, az már hatalmas siker! A gyárat pedig elvezeti Najari.

 2. Valahol olvastam, hogy kinevezték a gyár új igazgatóját, aki történetesen a gyár biztonsági főnöke volt. Mihez érthet vajon?

 3. Miért így kötötték a szin.szerződést- és nemcsak Najarival, hanem az elődőkkel is- hogy tőkeemelési kötelezettséget kötnek ki. Ha már kifizeti a vételárat, hadd vigye és azt tesz vele amit akar.
  Azt pedig feltételezzék, hogy azért veszi meg mert gyártatni és kereskedni szeretne- mint ahogy tudomásom szerint teszi ezt a gyár a mai napig.
  Ha pedig vkinek az fáj, hogy esetleg kevesebbet fizetett érte, mint amit az eladó gondolt, háááát…. erre kellett volna nekik is egy jó ügyvéd.

 4. Nagy félreértés van a fejekben! A Zsolnay Bachar Najarié! Fizetett érte, nem keveset. Szóval van egy befektető és hagyni kellene dolgozni és az évekig szétlopott, az MSZP által majdnem egy máltai strandra bejegyzett off-shore cégnek átjátszott Zsolnay végre úgy néz ki, hogy piaci alapokra kerül. A trükkösök sírnak most, mert kimaradtak a buliból. Nagyon helyesen!

 5. A cikktől teljesen függetlenül.
  Mit segít az a Zsolnay pénzügyi helyzetén, ha van egy, bármennyit is érő, telke Hajmáskéren?
  Annak a tulajdonosnak, aki vesz egy ingatlant Hajmáskéren és úgy gondolja, hogy ennek apportálásával eleget tett a Pécsett lévő Zsolnay Porcelánmanufaktúra ZRt.-ben lévő 300 MFt-os tőkeemelési kötelezettségének, annak komolysága, hozzáértése – finoman szólva is – megkérdőjelezhető.

 6. Ennyi onjelolt szaktekintelyt.. Vannak ingatlanok amik erteke epp ugy lehet 5, mint 500. -papiron- hiszen igazabol minden annyit er, amennyit fizetünk erte, eladasi szandek eseten. De vajon elakarja adni?…. Novemberben vette, vagy csak akkor kerult at vmelyik cegerol a sajat nevere az apport miatt?
  De a legfontosabb. Amiota itt van hetente olvassuk: nincs penze, sanyargatja az ott dolgozokat, megszegte a szindikatusit… Nem hiszem, hogy nagyobb bajban lenne a gyar, mint 1 eve… En viszont a helyebe mar reg meguntam volna ezt a rengeteg lejarato cikket….és az obolben pipaznek..

 7. azért a dolog! Az ominózus telket állítólag 2013 év végén vásárolta Najari úr. Ha valóban 300 milliót fizetett érte, felmerül a kérdés: miért nem a pénzt adta a gyárnak, amikor legalább a tulaj tudhatná: egy porcelángyár csak akkor tud egy üres telekkel kezdeni valamit az ország másik felén, ha azon nem fel nem robbant lőszerek, hanem porcelánföld található.

  Ezért aztán joggal merül fel, hogy a telek nem háromszázmilliót, hanem csak harmincat ér, a város meg buzgón helyesel, mert a készpénz apportot már rég elköltötte, így nem képes nullázni az üzletet.

 8. A Mai naptol azt hiszem minenki szamara vilagos lehet, milyen nagyszeru emberek lehetnek az allandoan aggodo kisreszvenyesek, ha maguk kozul a legmediakepesebbkent ezt a romafiut sikerult kivalasztani:-)

 9. Kedves Herman Úr! Te mindeddig többet tettél a Zsolnayért, mint eddig az összes tulajdonos együttvéve. Az, hogy a cég állandó fizetésképetelensége nem okozott gondot ezért Te is sokat tettél. Ne a Menyhértet cikizzétek, hanem azt mérlegeljétek,hogy az apportált telek hozzájárul-e a Manufaktúra jobb működéséhez.

 10. Bachar barátom!! Állj ki a nyilvánosság elé és mond el kik ezek, ne hagyd hogy névtelenségbe burkolózva tiporjak sárba te és kollégáid becsületét.
  Ha ismernék a történetet az emberek megszűnnének a találgatások, és akkor talán azzal is foglalkozna a média, hogy milyen piacokra nyitott a gyár rajtad keresztül.
  Remelem olvasod!
  Hajrá Zsolnay! Hajrá Pécs!

 11. Kérlek linkeljetek be egy cikket ettől az embertől, amibe van két értelmes összefüggő tényeken alapuló mondat!!!
  A segítséget előre is köszönöm

 12. Ennek mar a Juszt is addott. 🙂 Vmi cigánypartnak is az elnöke:-) volt…:-) eddig még lehet én is elhittem volna a ” nem zörög a haraszt”-ot, de most hogy mar látom a képviselőjeket, felmerül a kérdés ki lehet a megbízó? És miért névtelenül írogat, miért nem adja az arcát. És mennyire lehet “KIS” részvényes?

 13. Világosan látszik, hogy politikai támadásról és szándékosan gerjesztett műbalhéról van szó! Ha a legnagyobb kisrészvényes tulajdonrésze 0,07%!!!!!!, akkor mennyi a többieké? 0,00001? Komolytalan és hiteltelen, amit művelnek névtelen levelek mögé bújva, ez pedig hogy ezt a kacsa magazinos csávót bérelték fel egyenesen nevetséges!

 14. Amiket itt írnak azok Tények! És nevek. Nem névtelen vádaskodások. Asszem ennek a fickónak megint kell egy verés!

 15. Szánalmas bulvárcikk, a Pécs Ma szokásos, gagyi színvonalán. A szerző megérdemelne egy Nagy Bandó-féle, alapos náspángolást.

Comments are closed.