A PMFC labdát birtokolt, a Budaörs megnyerte a meccset

Hiába volt többet a pécsi csapatnál a labda, mezőnyfölényét nem tudta helyzetekre és gólra váltani. A védekezéssel most sem volt gond, az ellenfél térfelére is eljutott a PMFC, de a támadások befejezése hosszú ideje nem megy a piros-feketéknek. Egyre nyilvánvalóbb, hogy szükség lenne egy jó formában lévő csatárra. Úgy tudjuk, a klub tárgyal egy több külföldi országot megjárt magyar támadóval, és már közel a megegyezés.

hirdetés
Uránia Mozi

A PMFC a Budaörs ellen a következő összeállításban kezdett: Helesfay – Sági, Rácz, Futó, Katona, Kónya, Grabant, Preklet, Tihanyi, Geiger, Króner.

Az első félidőben a PMFC birtokolta többet a labdát, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani a hazaiak. A negyvenedik percben aztán Grabant buktatta a budaörsi támadót, Narques-Airosát, a megítélt büntetőt pedig Pethő értékesítette. Jogos tizenegyesnek tűnt, a pécsiek nem is reklamáltak.

A második félidőben ugyanaz volt a forgatókönyv, mint az elsőben: a pécsiek erőlködtek, a Budaörs bekkelt és kontrákkal próbálkozott. Nagy veszélyben viszont egyik kapu sem forgott. Az 56. percben egy olyan pécsi támadás futott a pályán, ami végre helyzetet is eredményezett: Sági adott be az alapvonal közteléből jobbról, a rövidnél Tihanyi nem érte el a labdát, míg a hosszúnál Óvári sarokkal csúsztatta meg a játékszert, ami elgurult a jobb kapufa töve mellett.

A pécsiek nyomtak, nyomtak, jöttek a beívelések és Sági nagy bedobásai a tizenhatoson belülre, de a vendégek mindent kifejeltek.

A PMFC az elmúlt öt mérkőzésből négyen nem tudott gólt lőni, ami azt jelzi, valami nagyon nem működik a piros-feketéknél.

Információink szerint a klub tárgyal egy már nem fiatal, de az elmúlt tíz évben nagyrészt külföldön, nem első osztályú bajnokságokban játszott magyar csatárral, akinek leigazolását napokon belül bejelenthetik.

A mérkőzés szöveges tudósítását ITT olvashatják.

További eredmények az MLSZ.hu szerint:

A tabellán a PMFC jelenleg a tizedik:

További képek a mérkőzésről:

Fotók: Rajnai Richárd