A PTE klinikáin is mondtak már le műtéteket a járványhelyzet miatt

Központi intézkedés még nincs az elektív, azaz tervezhető műtétek elhalasztásáról és a PTE-n sincs általános érvényű utasítás erre nézve, ennek ellenére néhány esetben a járványhelyzetre hivatkozva már halasztottak el műtétet a napokban – tudta meg a Pécsma.

hirdetés
Uránia Mozi

A tavaszi járványidőszakban hetekig egyáltalán nem végeztek elektív műtéteket a hazai egészségügyi intézményekben, így a PTE klinikáin sem, csak a halaszthatatlan, sürgős és életmentő beavatkozásokra került sor. Bár a második hullám összehasonlíthatatlanul súlyosabb itthon, mint az első volt, egyelőre nincs sem országos, sem pécsi, lokális utasítás a tervezhető műtétek elhalasztására. Ennek ellenére beszéltünk olyan pécsiekkel, akiknek tervezett műtétjét a járványhelyzetre hivatkozva mondták le, illetve tették későbbi időpontra.

Kerestük kérdéseinkkel a PTE-t, de nem kívánták kommentálni értesülésünket. Ugyanakkor nem hivatalosan úgy értesültünk, bár nincs általános rendelkezés erre nézve, de az egységek vezetői dönthetnek a nem sürgős műtétek halasztásáról az intézményben.