A vártnál sokkal többen használják az e-rollereket


A várakozásoknál jóval nagyobb bevételt generált az e-rollereket üzemeltető cégnek a pécsi szolgáltatás, így a városnak nyílt közbeszerzést kell kiírnia a hálózat működtetésére.

Szeptember elején indult el Pécsett az e-rolleres szolgáltatás a hivatalos tesztüzemmel, az pedig gyorsan világossá vált, hogy a pécsieknek tetszik az új közlekedési mód. Bár a városban járva az már eddig is egyértelműnek tűnt, hogy sokan használják az eszközöket, mostanra a számok is alátámasztják mindezt, ugyanis az e-rolleres hálózatot működtető cég jelezte a városnak, hogy máris közeledik ahhoz a bevételi értékhatárhoz, amely felett nyílt köszbeszerzés kiírása szükséges.

– Az elmúlt közel három hónapban kiderült, hogy Pécsett jóval nagyobb az igény az e-rollerekre, mint ahogyan azt előzetesen várni lehetett – árulta el lapunknak Ruzsa Csaba gazdasági ügyekért felelős alpolgármester. – Az eszközöket üzemeltető HOPP Mecsek Kft. törvényi kötelezettségének megfelelően jelezte nekünk a közelmúltban, hogy a cég ahhoz a bevételi értékhatárhoz közeledik, amely felett már nyílt közbeszerzés kiírása szükséges a hálózat üzemeltetéséhez. Amikor szerződtünk, úgy számoltak, hogy ezt az értékhatárt 2-3 év alatt lehet majd elérni, azonban a számok arról árulkodnak, hogy ez sokkal előbb realizálható.

A magas kihasználtsághoz nyilvánvalóan azt is hozzájárulhatott, hogy ősszel szokatlanul enyhe volt az időjárás.

– Az üzemeltető jelzése után a mi feladatunk az, hogy a következő közgyűlés elé vigyük a pécsi e-rollerek ügyét –mondta Ruzsa. – Most még nem a közbeszerzés kiírásáról kell dönteni, hanem arról, hogy el kell indítani a városnak a közbeszerzési eljárást. Ha majd ez megtörténik, akkor egy nyílt tenderen kell megpályáztatni mindazon cégeket, amelyek szeretnék üzemeltetni a pécsi e-roller-hálózatot.

Hirdetés