A végén jött a pécsi extázis

A PMFC labdarúgócsapata egy utolsó pillanatban szerzett góllal tudta legyőzni a Csákvár együttesét, ezzel nagyon fontos három pontot szerzett meg.

A hat forduló után hat ponttal álló PMFC vasárnap, a szezont még nála is rosszabbul kezdő Csákvárt fogadta, így joggal várta azt a pécsi szurkolók nem túl népes tábora, hogy most végre elkezdhet felzárkózni Vas László csapata.

Az első pár perc alapján úgy is tűnt, hogy nagy elánnal veti bele magát a meccsbe a Pécs, azonban a lendületet nem sikerült helyzetre váltani. Ellenben az első komoly lehetőség már a vendégek előtt adódott, még szerencse, hogy Vaskó közeli löketét Helesfay védeni tudta. A PMFC részéről Kövesdi került először helyzetbe, a 21. percben, azonban a lövése vérszegényre sikerült. Egy ivószünet után aztán elgyorsultak az események. Előbb Takács bólinthatott ziccerben – Helesfay hárított –, majd Major bombázott húszról, azonban itt is hatalmasat védett a pécsi kapus.

És amikor senki sem számított rá, megannyi csákvári lehetőség után jött egy pécsi kiugratás, Geiger pedig el is tudta pöckölni a labdát Auerbach mellett, az pedig a kapufáról bepattant. Fél óra után vezetett tehát a PMFC. A szünetre azonban nem sikerült megtartania előnyét Vas László csapatának, Króner ugyanis kicsit feleslegesen faltolta a tizenhatoson belül Torvundot, a jogosan megítélt büntetőt pedig Takács könyörtelenül bikázta a léc alá.

A második félidő első fele pedig nagyon nem úgy alakult, ahogyan azt a pécsi drukkerek elképzelték. A PMFC ugyanis meglehetősen lassan, körülményesen játszott, a Csákvár pedig egymás után vezették a veszélyesebbnél veszélyesebb kontrákat. Egyedül Helesfay bravúrjainak köszönhették a hazaiak, hogy nem kerültek hátrányba.

Egyszer mát Helesfay is verve volt, azonban szerencsére Takács a kapufát trafálta telibe. A cserék sem változtattak sokat a játék összképén. A labda ugyan a Pécsnél volt többet, mégis folyamatosan benne volt a levegőben, hogy egy csákvári kontra eldöntheti a három pont sorsát. Meg is volt rá a lehetősége, nem is egyszer, azonban a pécsi kapus ihletett formában védett.

A legeslegvégén aztán, amikor már senki sem nagyon bízott benne, egy szöglet után jött a pécsi extázis: Preklet Csaba egy ide-oda pattogó labdát valahogyan bekotort a csákvári kapuba, ezzel pedig a PMFC meg is nyerte a találkozót.

A helyzetek alapján nem állítható, hogy megérdemelt volt a pécsi siker, azonban az elvitathatatlan, hogy hatalmas szívvel küzdött Vas László csapata, aminek végül meg is lett az eredménye.

Az pedig már egy másik lapra tartozik, hogy az MLSZ minden bizonnyal meg fogja büntetni a pécsi klubot, Preklet gólja után ugyanis több hazai szurkoló is a pályára rohant.

PMFC–Csákvár 2-1 (1-1)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 7. forduló. Pécs, 700 néző. V.: Molnár Attila (Sinkovicz, Vörös).

PMFC: Helesfay – Sági, Rácz, Preklet, Katona – Grabant (Kónya, 62.), Króner (Futó, 62.), Geiger, Hegedűs (Hursán, 78.) – Kövesdi, Adamcsek (Tihanyi, 46.). Vezetőedző: Vas László.
Csákvár: Auerbach – Major, Vaskó (Tányéros, 57.), Dulló, László N. – Mim (Molnár, 62.), Mészáros, Posztobányi, Kalmár – Torvund (Baracskai, 62.), Takács T. (Murai, 83.). Vezetőedző: Mónos Tamás.

Gólok: Geiger (30.), Preklet (93.) ill. Takács T. (43. – 11-esből).

Fotó: PMFC / Kurdi József