Alig akadt pozitív teszt a pécsi óvodákban és bölcsődékben

A pécsi óvodákban alig akadt pozitív eredmény az országos tesztelés első hetében – fotónk illusztráció

Városi fenntartású intézmények közel 650 óvodai, bölcsődei és bentlakásos szociális intézményi dolgozóján végezték el a héten koronavírus-gyorstesztet Pécsett. Összesen csupán 8 pozitív eredmény született.

hirdetés

A kormányhivatal koordinálásával kezdődött meg, a mostantól heti rendszerességgel zajló tesztelés a pedagógusok és szociális dolgozók körében. A pécsi önkormányzat tájékoztatta ma lapunkat arról, milyen eredménnyel zárult a városi fenntartású óvodák, bölcsődék és bentlakásos szociális intézmények dolgozóinak tesztelése.

Az eredmény biztatónak mondható, ugyanis az összesen elvégzett 648 teszt közül csupán 8 pozitív eredmény született.

A 47 óvoda 447 dolgozója közül csak hárman produkáltak pozitív eredményt a koronavírus-gyorsteszten, mindegyikük más-más intézményben végzi a munkáját.

Mivel az óvodákban a maszkviselést szigorúan betartják, a hatóság nem látta indokoltnak járványügyi intézkedések elrendelését, tehát a pozitívak elkülönítése mellett másokat nem kellett hatósági karanténba helyezni.

A bölcsődékben dolgozók között összesen 5 pozitív eredmény született. Három intézményben 1-1 eset volt – akárcsak az óvodák esetében, itt sem volt szükség külön hatósági intézkedésre. Egyetlen kivételként, a Köztársaság téri bölcsődében lett két dolgozónak is pozitív a teszteredménye. Itt rajtuk kívül még 4 további dolgozó, és egy csoport (19 gyermek) került hatósági karanténba, december 3-ig.

Az önkormányzat szerint az, hogy alig-alig akadtak pozitív esetek, örömteli, ez mutatja, hogy a munkatársak komolyan veszik a védekezést, és odafigyelnek egymásra, illetve a kisgyermekekre, gondozottakra.

A tesztelések a jövő héten folytatódnak.