Apró ajéndékokkal kedveskedik az önkormányzat a pécsieknek

Az önkormányzat egy kis meglepetéssel kedveskedik a pécsieknek karácsony alkalmából. A város ünnepi arcát mutató postai képeslapokat juttatnak el a napokban minden postaládába, hogy azokat felhasználva tudjanak az itt lakók ünnepi köszöntőt küldeni távol élő szeretteiknek.

Az önkormányzat közleménye szerint bár a 2020-as év nyomasztó volt, de nem tettek le arról, hogy a karácsony meghitten és boldogan teljen. Annak érdekében, hogy ehhez a város is hozzájáruljon, több évvégi meglepetést is előkészítettek a pécsieknek.

A napokban egy mutatós, természetesen Pécs ünnepi arcát ábrázoló postai képeslapot  juttat el az önkormányzat a pécsiek postaládájába. Azt még ma sem tudni, hogy miként alakulnak a kormány intézkedései a karácsonyi utazásokat illetően. Az viszont látszik, hogy a járvány nem csitul. Abban szeretne a város ezen a módon segíteni a pécsi családoknak, hogy távoli szeretteiknek biztonságos módon tudják elküldeni ünnepi jókívánságaikat.

Ennek online lehetőségét is megteremtik: a PécsNyitva honlapján elérhetővé vált egy e-card küldő alkalmazás, amelynek segítségével a pécsiek digitális képeslapon is elküldhetik üzeneteiket távoli szeretteiknek, büszkélkedve kicsit a város szépségével is. A kepeslap.pecsnyitva.hu oldalra kattintva három pazar grafikájú online képeslap közül lehet választani, így gyorsan, biztonságosan és ingyen tudathatjuk távollévő szeretteinkkel, hogy innen Pécsről is gondolunk rájuk az ünnepek alatt.

Pécs önkormányzata már eddig is számos alkalommal és formában mondott köszönetet azoknak a hétköznapi hősöknek, akik helyt álltak és állnak ebben a nehéz helyzetben: gyógyítanak, ápolnak, segítenek, dolgoznak a pécsiekért. December 20-án nekik, és persze minden pécsinek egy egészen különleges meglepetéssel is készülünk, ezért érdemes lesz majd figyelni a média híradásait és a közösségi oldalakat.

Ezúton is áldott és békés karácsonyt kívánunk minden kedves pécsinek! – zárul az önkormányzat közleménye.