Kész Pécs 120 milliós ovija

Páva Zsolt polgármester ünnepélyes keretek között adta át a 120 millió forintból felújított Rácvárosi Óvodát.

– A város 2010 óta tematikus célok mentén valósítja meg fejlesztéseit – mondta a városvezető beszédének elején a szerdai átadáson–, melyek közül az egyik legfontosabb az oktatási infrastruktúra folyamatos fejlesztése.

A polgármester hozzátette, hogy a városvezetés egy felújítási hullám keretén belül az elmúlt két évben Pécs óvodái közül helyreállította az utóbbi években túlzott kihasználása miatt működési zavarokkal küzdő Rácvárosi Óvodát, valamint megkezdte a Mezőszél és Gosztonyi utcai intézmények renoválását is. Ehhez még hozzájárul az is – mondta a polgármester –, hogy Pécs teljes körűen felújította az Illyés Gyula Általános Iskolát, valamint a Testvérváros Terei Általános Iskolát is.

Az óvoda felújított udvara esőben is szép
Az óvoda felújított udvara esőben is szép

Páva kifejtette, hogy az 1940-es években épült óvodában az elnyert 120 millió forintos fejlesztési támogatásnak köszönhetően sor kerülhetett az épület külső- és belső felújítására, egy tetőtéri tantestületi szoba és egy orvosi helység kialakítására, valamint ebből a pénzből az óvodához építettek még egy teljesen új épületrészt is, melyben a gyerekek csoportos foglalkoztatása fog zajlani. Ezen felül pedig a Rácvárosi Óvoda udvara is megújult, az új játszóteret pedig a gyerekek már használhatják is.

Az ovisok termei is megújultak
Akár egy skanzen – az ovisok termei is megújultak

A polgármester ezután köszönetet mondott a fejlesztési munkálatokban közreműködőknek, majd miután megtekintette az ovisok által adott kis műsort, megajándékozta őket pár láda építőkockával és jó pár rajzos munkafüzettel, amit a gyerekek hatalmas üdvrivalgással fogadtak.

Páva Zsolt, az őszi MIkulás
Itt az őszi Mikulás – Páva Zsolt ajándékot is hozott

Ezt követően került sor az ünnepélyes épületavatásra, melyet az intézmény igazgatójának,Bíróné Vida Enikőnek a beszéde követett. Az igazgatónő elmondta, hogy számára és kollégái számára rendkívüli öröm, hogy végre egy modern és minden igényt kielégítő intézményben várhatják az óvodásokat.