Átadták a város szociális díját az Idősek Napján

Színvonalas koncerttel ünnepelte Pécs az idősek világnapját a Kodály Központban. A jelenlévő öregeket Páva Zsolt polgármester köszöntötte, ezt követően idén is átadta a város szociális díját, az Esztergár Lajos-díjat.

A hagyományos Idősek Napján megrendezett koncerten a Kodály Központban többek között a Pannon Filharmonikusok és a Fesztiválkórus is műsort adott a megjelenteknek.

Páva Zsolt beszédében köszönetet mondott az időseknek

Páva Zsolt polgármester rövid köszöntője után Modrovits Sándorral, Pécs aljegyzőjével együtt átadta az Esztergár Lajos-díjat Szücs Attila Andrásnak, a Szent Lőrinc Gondozóotthon igazgatójának az idősek ápolásában végzett, illetve szociális és közösségépítő munkájáért.

Szücs Attila András, az idei díjazott

Szücs Attila András 1979-ben született Mohácson, Pécsett a Radnóti Miklós Közgazdasági Gimnáziumban érettségizett. A Pécsi Tudományegyetemen szerzett szociálpolitikusi diplomát, a Hittudományi Főiskolán teológus diplomát. 2004-ben a Támasz Alapítványnál kezdett dolgozni szociális koordinátorként, 2009-11 között a Mentálhigiénés Intézetben tanult családterápiát. 2011 óta a Szent Lőrinc Gondozóotthon igazgatója.

Hirdetés