Videók az autós üldözésről

Egy sötét színű BMW-t üldöztek a zsaruk hétfő este. Információink szerint több mint tíz rendőrautó szirénázva próbálta lekapcsolni az autót a Siklósi úton. Végül elkapták, és kiderült, hogy a férfi drogozott is. 

hirdetés

A BMW-t este tíz óra után kezdték el üldözni, de azt egyelőre nem tudni, kit és miért követtek. Az akciót olvasóink közül többen is látták.

Valószínűleg a városból Kertváros irányába terelhették a sofőrt és a szirénázásokat követően még egy órával is Kertvárosban köröztek a zsaruk – mesélte Tóth András, Kertvárosban élő fiatal.

Hozzátette: többen nemcsak a megszokott járőrautókat, hanem az autópályákon is használt, izmosabb Skoda Octaviát is látták.

Videók az üldözésről:

[youtube url=” http://youtu.be/0jIJFnkhD-U” width=”650″] [youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=4HG8HbTpY5Y” width=”650″]

A Facebook-on már videót is feltettek, amin jól látszik, milyen gyorsan mennek az autók. A hírek szerint a BMW-t végül a Zsolnay-dombon kapcsolták le: két defektes kerékkel és kiszakadt futóművel állították meg.

A szemtanúk szerint  a rendőrök és az autó több mint százzal száguldott.

A rendőrség hivatalos közleményt adott ki néhány perce az esetről.

E szerint a Készenléti Rendőrség járőrei szerették volna feltartóztatni a kocsit a Komlói úton lévő benzinkúton. “A sofőr a rendőröket kikerülve elhajtott, majd menekülés közben több alkalommal 100 km/h feletti sebességgel közlekedett a városban, többször áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol a szabályosan közlekedő járműveket jobbra kormányzásra kényszeríttette, valamint a lámpák jelzését is figyelmen kívül hagyta” – írták.

Több járőrautó követte, mígnem menekülése közben defektet kapott, járdaszegélynek, egy út mentén parkoló gépjárműnek és egy rendőrautó oldalának ütközött. Végül a rendőrök a Zsolnay Vilmos úton fogták el, miután járművéből kiugrott és futva próbált menekülni.

A rendőrök a férfit megbilincselték és a Pécsi Rendőrkapitányságra előállították. Az alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. Az intézkedés során kiderült, hogy a BMW-n egy idegen jármű rendszámtáblája volt.

A Pécsi Rendőrkapitányság 47 éves bári lakossal szemben – őrizetbe vétele mellett – közúti veszélyeztetés bűntett, cserbenhagyás vétség, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

hirdetés

Hirdetés

57 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nem a megállítás a cél mindenáron!
  Követés, kivezetés-elterelés a veszélyes zónából, folyamatosan nyomás alatt tartani, hogy hibázzon…
  Ami meg is történt, és akkor jön csak, hogy el is kapják…
  Ez is meg volt!
  Mi a gond?
  Nem lőtték ki a gumiját? Nem volt rendőrautókból útzár? Azok csak a buta stilizált amcsi filmekben vannak!
  Elfogták, úgy ahogy kell!
  Még a rendőrök is dolgozhatnak egyszer jól!

 2. Teljesen jól végeszték a dolgukat vaalaki te meg baromságot beszélsz,azt a szart nem 2 perc ám felálítani,el kell terelni a forgalmat le kell zárni az utat és esőben nem is szabad alkalmazni,amerikában tudod mit csinálnak? Kilöknek a ******,ha kiszálsz azonnal lelőnek és kész,persze azért fejlődik magyarország mert végre nem fél óráig tart mire kiér az erősítés és akkor se 1 járőr mint youtubon egy 6 éves videónál.
  Mondjuk nálunk az a baj hogy nincs olyan 4-es kód ami magyarul üldözést jelent,mert M.O-n csak olyan van hogy közveszélyes vezetés ami azt jelenti sokáig nem lesz bent a börtönbe,de Amerikába úgy tartoztatnak le hogy Menekülés,hatósági intészkedés akadályozása ami máris 20-30 év börtön.

 3. http://www.youtube.com/watch?v=jlOH9iZXg-0 ilyet kellene minden járőr autóba rakni.

  Ajánlanám figyelmetekbe a linket,szerintem a rendőrök teljesen jól végezték a dolgukat ha esetleg ilyen megoldást alkalmaztak volna amit a videó bemutat lehet,hogy nem lett volna ennyi kergetőzés és talán biztonságosabb is lett volna az elfogása,szerencsére nem lett komolyabb baleset és senkinek nem lett komoly baja azt az 1 járőrautót leszámítva. Gratulálok én is a rendőröknek !!!

  Ez a majom meg rohadjon a BÖRTÖNBE !!!!!!!!!!!!

 4. Bazzeg ennyi hülyét egy helyen ??? Elolvastam a hozzászólásokat a Galus mi???? Te ha ennyire fogyatekos vagy maradj csöndben :)))Kiléphettek volna elé értetek nem kar… En is gratulálok a rendőröknek :))) bohócok 16 an nem érnek utol egy kocsit aki 99 meg. Kb :))))) a menő Skoda az meg tolatott vagy csak felvezette a többieket …, ügyesek voltatok fiúk ismét eletetek nagy rajta kapása ……

 5. A Siklósi úti Mobil Petrol kútról néztük végig a dolgot. Először a belváros felől érkezett a BMW és hajtott a Táncsics utcába, amit egyfajta cipzár elven követtek a rendőrök kb. 7-8 Opellal, egy autó a Táncsicson, egy a Siklósin ment tovább.

  A Fema körforgalomnál a rendőrök igenis elzárták az útját, ennek áldozatul is esett egy Opel (amit tréleren vittek el a kút előtt az eset után fél órával), így a BMW visszakanyarodott a város felé, és jött végig a Siklósin. Mivel törött volt az eleje, világítás nélkül, és az első két kerék felnin, durván szikrázva. 16 rendőrautót számoltunk akkor már. Nem meglepően elől az autópályás Rs Octaviák, ők szorították be a Tüskésréti útra.

  Ismerőseim utánuk mentek, tőlük tudom, hogy a BMW a Tüskésrétiről lekanyarodott a Basamalom utcába, ahol az alagút után valószínűleg a fekvőrendőr dobta meg az autót, így az nem tudott már a felniken elkanyarodni, és így állt meg a Zsolnay gyár mellett.
  Térképen kb. ez volt az útvonal: https://goo.gl/maps/Lzmjf

  Azontúl, hogy nyilván felesleges hősködés lett volna a rendőrautókkal lökdösődést játszani, eszméletlen veszélyes is. A Siklósin kívül mindenhol alap, kétsávos utak vannak, a Siklósi szélesebb, de ott legalább 100-al jöttek. Ha ezt a kombi BMW-t, ami kb. 2 tonna, bármelyik autó meglöki óriási erővel csapódhatott volna bele bármibe.
  Kis túlzással, ha nálunk eljut a kútoszlopig, az simán berobban!

  Szerintem a rendőrök megfelelő magatartást tanúsítottak, és az elkövetőt elfogták. Elismerés jár érte! De a tettes se semmi. Azért majd 20 km-t megtenni, ebből a legtöbbet felnin, világítás nélkül, több mint hidegvér!

 6. Akkor miért vannak rendőrautók ha nem szoríthatják le az autóst?
  Út lezárást sem csinálhatnak?
  Mi van akkor,ha nem kap defektet vagy nem szakad ki a futóműve? Még mindig üldözik,mert nem szoríthatják le?

 7. Kedves “egy_polgár”!

  Kicsit sok amerikai akciófilmet vagy Cobra11-et nézel…

  “Ráhúzni a kormányt” egy 100km/h-val száguldó másik autóra szinte biztosan egyenlő a halálos ítélettel az üldözött és az üldöző számára egyaránt. És esetleg épp a közelükben közlekedő másik autósra, gyalogosra is.
  Ha ismernéd az autók mechanikáját, tudnád, hogy ilyen esetben a kiforgató jármű futóműve szinte biztosan komoly sérülést szenvedne, ami akár kormányozhatatlanná is teheti azt. Ez még 50km/h-s sebességnél is súlyos balesetet okozhatna.

  Biztosan láttál már igazi amerikai autós üldözést a tévében, amikor helikopterről követik az eseményeket. Ott órákig (!) tart az üldözés és csak a legeslegvégső esetben alkalmazzák a “kiforgatás” technikáját, és azt is csak az erre speciálisan felkészített, megerősített autóval.

 8. Kedves Mindenki, aki kételkedik a felvétel időpontjában! A kamera az autó fényszórója miatt szakzsargonnal élve: kiégeti a füvet. Így – bár úgy látszik fehér valami van az út szélén – az fű! Mint ami a BMW-s sofőrben is volt 😀

 9. A baj ott kezdődik, hogy a rendőrség nem saját tulajdonú, hanem lízingelt autókkal dolgozik…

  Kedves Gaby!

  Szerinted az nagy és kimagasló és hűdehajjaj teljesítmény, hogy EGY TELJESEN ÓRÁN KERESZTÜL KERGETTÉK?! Maradjunk annyiban, ha rendesen ki lennének képezve a rendőrök egy üldözéshez, és nem féltenék az autókat, hanem igenis rá mernék húzni a kormányt az elfogandó autóra, közel sem kellett volna ennyi idő nekik…

  Elvégezték azt, ami a dolguk és amiért fizetve vannak… szerintem innentől kezdve nincs mit ajnározni a rendőröket, mert kurvára ezért kapják a pénzüket. mindazok mellett, hogy mindenki basztatva van szerencsétleneknél, hogy nem tellik a csekkfüzet…
  Aki büntet és nyal az előrelép, aki toleráns, rábaszik…

  Szerintem inkább undorító a magyar rendőrség, mint profi…

 10. Szintén gratulálnék ahogy az előttem szóló. Azonban egy aprócska észrevételem van az első videóval kapcsolatban ,hogy a dátum tegnapi de látszik a hó az út szélén. 2 HETE NINCS HÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Köszönöm

 11. TISZTELT AZ AKCIÒBAN RÉSZTVEVŐ RENDŐRÖK.
  ELŐSZÖR IS RENDKÍVÜLI KÖSZÖNET ILLETI ÖNÖKET,HOGY HOSSZÙ IDŐ UTÁN MEGTÖRTÉK A “JEGET”. LEHET MINDENBEN KIVETNIVALÒT KERESNI ÉS TALÁLNI AMI A TISZTELT “KRITIKUSOKAT” ILLETI. AZONBAN AZ ELÉRHETŐ KÉPSOROK EGYÉRTELMŰEN BIZONYÍTJÀK,HOGY MEGÙJULT LENDÜLETTEL A KOLLEGALITÁS ÉS A SZAKMAI ÖSSZETARTÁS JEGYÉBEN ÙJRA KÉPESEK HAZÀNK RENDŐREI IGENIS MAGAS SZÍNVONALON EGYÜTT TÉG NEM TAPASZTALT NÍVÒS SZAKMAI PRODUKTUMOT PREZENTÁLNI!-ÍGY TOVÁBB HÖLGYEK,URAK! NEMKÜLÖNBEN MEGNYUGTATÒ TÉNY EZEK TÜKRÉBEN,HOGY AZ ÚJAKNAK ISMÉT LESZ KITŐL TANULNI ÉRDEMBEN. AMI PEDIG A KÉTELKEDŐ EMBEREKET ILLETI: NAGYKÉPŰSÉG NÉLKÜL JEGYEZNÉM MEG,HOGY A KÖZISMERT KERETEKEN BELÜL LEHET JELENTKEZNI RELEVÁNS SZAKKÉPZÉSRE AMELY UTÁN MEG LEHET MUTATNI. HISZEN MINDIG VAN ÙJ A NAP ALATT MINT KÖZISMERT.
  ZÁRSZÓKÉNT: SZÉP VOLT PÉCSI RK. A VÁROS NSGY RÉSZE IGENIS BÜSZKE RÁTOK!

 12. Egy Lány

  ” Rá kéne jönni végre, nem biztos, hogy mindig a rendőröket kéne fikázni ”
  Mondod ezt te na igen de azért ilyen autóktól meg rendőröktől mit vársz Nem mernek oda állni mellé leszorítani csak úgy mondom leszoríthatták volna és nem kaptak volna pert a nyakukba .

  Viszont most igaz az a mondás : ” Száguldunk és Félünk “

 13. Csak nekem tűnik fel, hogy ez nem a siklósi út, hanem a Táncsics Mihály. és még hó van az út szélén??? o.O

 14. Kedves Valaki!! Csak, hogy tisztában légy a dolgokkal…! Rá kéne jönni végre, nem biztos, hogy mindig a rendőröket kéne fikázni, lehet hogy a meglévő törvényeink elavultak…! Csak hogy tudd ha bármelyik rendőr a kocsi mellé megy és leszorítja az útról, kár keletkezik a rendőr autóban, annak a rendőrnek akkora pert akasztanak a nyakába, hogy még halála után a gyermekei is fizethetik a rongálódási kárt, nem beszélve arról, hogy felfüggesztik a vizsgálat idejére, tehát a munkahelyét is elveszti egy időre,( persze ezt vállalta, nem kötelező ezt csinálni… blablabla… a szokásos duma….. )! A másik meg KILŐNI A KEREKEIT???? Ember ez nem Amerika!!!!! A fegyverhasználatnak szigorú szabályai vannak, mikor és kivel szemben alkalmazható!!!! A menekülő embert sem lőheted agyon!!!!! Istenem gondolkozzunk már egy kicsit!!!!!!

 15. Kedves valaki!
  Amíg az üldözött nem lő a rendőrökre, addig azok nem nyithatnak tüzet rá tudomásom szerint…

 16. Kedves Lajos!

  Mindkét írásmód helyes. Helyesebb, mint a hogy szót h-nak rövidíteni vagy két kérdőjelet írni.
  További szép napot.

 17. Örülök, hogy ennyi hozzáértő ember van a kommentelők között.. !!!
  Gaby!-val tudok teljes mértékben egyet érteni..!!!
  Valaky! Neked üzenném, hogy a kábítószer befolyása alatt álló sofőr valószínűleg nem állt volna meg egy útzárnak sem, továbbá hozzátenném, hogy az szerinted kevésbé veszélyes lett volna, ha a 9 mm-es szolgálati lőfegyvereikkel felszerelt rendőrök a nyílt utcán lövöldöznek a menekülő Bmw kerekeire … ??? Vicc kategória lett volna, mert ha nem találják el, ami megjegyzem igen csak nehéz, hisz össze-vissza cikázik, valamint nem mellékesen 100 Km/h feletti sebességgel rongyol, akkor a lövedék csapódik be valahova, vagy ha eltalálják, akkor sem járt volna kisebb anyagi kárral…. ( azt megjegyezném még, hogy joguk sem lett volna a jogszabály ide vonatkozó pontja szerint a lőfegyverhasználatra…)
  Ez így volt a legkorrektebb, és a rendőrautók azért vannak felszerelve megkülönböztető fény- és hangjelzéssel, hogy a “lassabb felfogású, lelépek a felém száguldó Bmw elé, mert elsőbbségem van, és leszarom, hogy 10 rendőrautó üldözi” típusú egyének vegyék észre, hogy várjanak még 10 másodpercet, mielőtt lelépnek az úttestre..!
  RENDŐRÖKNEK GRATULÁLOK!!!!

 18. Ez egy pécsi oldal és nem tudják h a Pécsen szó valójában Pécsett lenne helyesen??

 19. Micsoda kérem? Lövöldözni kellett volna?! Maaaaargit! Há’ nóóóóóórmális…? Na kérem, én most megmondom mi hülyeség mi nem az: ez kérem hülyeség. Hát száguldozott az az ágról szakadt neeem? De! Tudatilag másállapotba vót belebódulva neeeeem? De! Egy bódult embernek az eszejárását neeeem lehet kiszámolni kérem! Há’ nincs igazam, kérem? De! Fél óra alatt, vagy azon belül megvolt az ágrólszakadt? Neeeem? De! Már megin’ igazam van! Lövöldözni meg akkor kellett volna, ha Ő is lövöldözik, neeeeem? De! Há’ még nem tudnak örülni, hogy csak anyagi kár keletkezett, kéremszépen?! Aztán meg mikor szapulják már azt, aki miatt ez az egész vót’ kéremszépen…?

 20. Ebből látszik,hogy a rendőrök a pénzbehajtáson kívül máshoz nem értenek vicc, hogy kb 20km-en keresztül nem tudnak megállítani egy autót. 10 rendőr autó üldözi ebből 9-nek elé kellett volna kerülnie és elzárni a menekülési utakat vagy kilőni a kerekét stb. 2 defektes kerékkel nem érik utól a rendőrök az autó? Ez vicc! Közbiztonság vagy pénz behajtás? Ha nem szakadt volna ki a futóműve lehet még mindig kergetnék! Tisztelet a kivételnek!

 21. Hát ez szégyen. Magyar rendőrautók.. Ezért kéne legalább az országba pár nagyobb kategóriáju autó. Mint a videón is látszik, hát olyan 140-150 el mehettek. Erősebb autó kéne a magyar rendőrségnek.

 22. 😀 Ezek tényleg őrültek 10 kocsi nem is kellett volna . Ha kicsit jobban vezet az a csávó akár úgy össze törhette volna a rendőr kocsikat és utána csak elhajt sok autóval sokkal veszélyesebb .

 23. Drága…ott voltam…………..és az adott időben nem igazán volt tiszta a számukra,hogy honnan is jön az elkövető (48-as tér és a Mohácsi út közötti oda-vissza cikázásból kiderült!!!!!)
  Amúgy ők is az útzárban gondolkodtak,mint arról az elfogás is tanúskodik,de ahhoz ott kell lenni a megfelelő időbe és ez olykor-olykor ÉRTELEMSZERŰEN gyors mozgást,ha tetszik helyzetváltoztatást igényel,mert különben egy csigát sem tudnának elkapni!!!!
  Ez tisztán látszott a rendőrök mozgásából,hogy mit szeretnének,de a szituáció folyamatosan változott,amihez alkalmazkodni kellett,a lehető leggyorsabban,hiszen így tudják csak megállítani az elkövetőt,ha már a két szép szemedért,nem tette……BÉKÉSEN!!!!!!

  Na és mi van ha engem üt el?????
  Elmondom…..
  Nos ha már voltam egy olyan balga,hogy lelépek az útra egy nagy sebességgel (100km/h felett),szikrázó kerekekkel,(dupla defekt),érkező AKÁRMI elé,ami mögött,közvetlenül szirénázó rendőrautók sorjáznak,nem épp barátkozási szándékkal,akkor elmondhatom,hogy peches napom,az estém,vagy figyelmetlen voltam vagy csak balf@sz………(,de nem léptem,mert talán gondolkodom……talán!)……………..,de nem azokat fogom okolni érte,akik ezeket a szemeteket begyűjtik!!!!
  Amúgy az esély megvolt rá,hisz arra jártam….és 22:00-után,pár perccel,mentem át a Zsolnay Vilmos úton………..szerencsém volt!!!!!!!!!

  Arra a felvetésedre,”hogy ha nem üldözik…….” inkább nem is reagálok…..arra meg végképp,hogy “ha megáll…..”

  Itt nem volt,HA!!!!!!!!!!!!!

  A rendőrök cselekedtek,elfogták az elkövetőt,aki azt megelőzően,komoly bűncselekményeket követett el,és itt nem csak a kreszben előírtakra gondolok,hanem főképp arra,ami Kozármislenyben történt,még előtte!!!!!!!!

  Amúgy meg épp a gyors intézkedésnek köszönhetően,nem lett NAGYOBB baj!!!!!!!

  Na szebb napot mindenkinek!!!!!!!!!!!!!

 24. Gaby!
  Nem is az hogy százzal végigüldözik és vagy elüt valakit vagy nem!
  De ha épp téged üt el valaki egy üldözés során mert nem áll meg hogy átengedjen a gyalogátkelőn akkor mi van?
  Gondolkodj mielőtt írsz valamit (ha tudsz olyat)
  Ha nem üldözik nem fog így száguldozni és ha megáll vagy lezárják előtte az utat akkor az már biztonságosabb elfogás lenne!

 25. MZ/X !!!!!!

  Békésebb megoldás???????
  Mire gondolsz,kellett volna neki küldeni egy sms-t,állj meg békésen?????
  Esetleg,megcsikálni a talpát,hogy ne nyomja annyira a gázt?????

  A rendőrök,a dolgukat végezték,és elfogták az elkövetőt,többek között az ÁLLAMPOLGÁROK BIZTONSÁG VÉGETT!!!!!!!!!!!!!!

 26. Vona Gábor, és a jobbik pécsi jelöltjei pénteken 19:30kor lesznek az E78-ban. Aki nem hiszi h van jó választás a jelenlegi politikai palettán, jöjjön el, hallgassa meg, ha van kérdése, azt a végén felteheti. Ilyet más pártnál nem tudsz megtenni.

 27. Városba nem “békésebb” megoldást kellett volna alkalmazni az állampolgárok biztonsága végett? Mert ez a több mint tíz rendőrautóval száguldunk utána elég veszélyesen hangzik! Vagy a rendőrök amerikába érzik magukat és azt várják mikor száguldozhassanak az autósok után?

Comments are closed.