Az érem a cél a PEAC-nál

Szezonnyitó sajtóbeszélgetés után orvosi vizsgálatokkal és csapatmegbeszéléssel indult el a felkészülés az NKA Univeristas PEAC NB I.-es női kosárlabdacsapatánál.

Nem csoda, hogy beszélgetés követett beszélgetést ma délután a PEAC-nál. A szakmai stáb és a vezetőség előbb a sajtó munkatársaival beszélgetett, majd jöhetett a csapat. Szükség is van erre, ugyanis alapos változások történtek a klub háza táján.

Új lett a vezetőedző (Jovan Gorec), újak lettek a másodedzők (Iványi Dalma és Daliborka Vilipics) és a vezetőség is bővült egy „újonccal”, Hartung Anita klubigazgatóként dolgozik már jópár hete. És bizony épp utóbbi volt az, aki felvállalta a célkitűzés megfogalmazásának ódiumát, és kimondta: a PEAC harcba akar szállni az éremért az új szezonban!

Csendben megjegyezzük, nem is tűnik elvetélt gondolatnak ez, hiszen már idén sem sokon múlt, hogy bronznak lehessen örülni, a nyári igazolások fényében pedig nagyon úgy fest, hogy erősödött a csapat. A legjobb magyar játékosok maradtak, a megszerzett légiósok pedig igen jónak tűnnek – legalábbis nevek alapján. Merthogy a közös munkát a csapat egyelőre a magyar kosarasokkal kezdi meg. Cierra Burdick, Sierra Calhoun és Betariz Snachez majd szeptember elején érkezik meg, míg a szerb Ivana Katanic majd csak pár héttel azt követően, hazája válogatottjával készül ugyanis a világbajnokságra.

– A sportban számomra nincsen holnap, csak a ma létezik – foglalta össze röviden edzői felfogását az együttes új szakvezetője, Jovan Gorec a klub honlapján.

A keret ugyan már eddig is kész volt, de ha lehet ilyet mondani, most már méginkább igaz ez. Utolsó igazolásként ugyanis a napokban szerződtette a PEAC Pap Reginát is center posztra. Ő korábban már játszott Pécsett, legutóbb a ZTE-ben szerepelt.

Rajta kívül az első találkozás alkalmával Kiss Virág, Wentzel Nóra, Simon Zsófia, Szücs Réka, Ilina Selcova, Kötő Luca, Kohn Petra és Palásti Julianna voltak ott, Pár nap múlva kiegészül a keret Olawuyi Adenikével, de mellette is több akadémista csatlakozik még később a PEAC felnőtt csapatához.

Már szépen alakul a felkészülés menetrendje is, az már biztos, hogy szeptember 9-én a Ludovika FCSM Csata ellen lép pályára Jovan Gorec együttese. A Sió kupán is ott lesz a Pécs szeptember közepén, ahol a DVTK ellen biztosan játszani fog, de lesz még egy meccse. Hazai pályán szeptember 19-én, a Crvena Zvezda ellen játszik majd a PEAC felkészülési meccset, hogy aztán öt nappal később már az első bajnoki forduló következzen.

Fotó: PEAC