Az LMP hanyatlást és szegénységet lát

Gazdasági hanyatlás, elvándorlás, elszegényedés, botrányok: ez Pécs elmúlt nyolc éve Keresztes László Lóránt LMP-s önkormányzati képviselő szerint. Annak kapcsán tartott sajtótájékoztatót, hogy május 10-én lesz nyolc éve Páva Zsolt, Pécs polgármesterének hivatalba lépése.

hirdetés

Az LMP-s képviselő visszatekintett az elmúlt nyolc évre, adatokat sorakoztatott fel a gazdasági, közéleti problémákkal kapcsolatban. Problémák szerinte akadnak bőven. Keresztes szerint Páva Zsolt alatt tovább folytatódott Pécs mélyrepülése, ami már a szocialista városvezetés alatt elkezdődött. A városon nem segített sem az uniós csatlakozás, sem az 2010-es Európa Kulturális Fővárosa cím. A Dunántúl legnagyobb és egyben legelszegényedettebb vidéke vagyunk meglátása szerint. A nyolc éves regnálás alatt ötezer fővel csökkent a foglalkoztatottak száma, tizenháromezerrel a lakosoké, mondta Keresztes László Lóránt.

A képviselő szerint annak ellenére, hogy a hangoztatott számadatok szerint 94 milliárd forint érkezett a fejlesztésekre, Baranya megye „eltűnt” Orbán Viktor térképéről, nem is beszélve az ígéreteiről: az autópálya folytatása, több határátkelőhely és a reptér életre keltése.

Pécset a botrányok sem kerülik el, ezt hangoztatta a képviselő. Keresztes László kitért a Zsolnay-dolgozók esetére, és a buszbeszerzés körüli, állítása szerint homályos üzletekre.