Az MSZP megdicsérte a pécsi egészségügyet

Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a pécsi klinikán fantasztikus munka folyik, Gurmai Zita, az MSZP Országos Nőtagozat elnöke pedig arról beszélt, hogy örömmel jön Pécsre. Mint ismert, kormányzati szándékok alapján közeleg a pécsi gyermekklinika milliárdos felújítása. 

hirdetés

A pécsi gyermekklinika bejáratához “Pécsett is segítünk” címmel meghirdetett sajtóeseményen Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy a pécsi gyermekklinika az ott dolgozók, a környezet és az ott folyó munka miatt is megérdemli a kiemelt figyelmet.

– Látszik, hogy gondozott környezetben, jó feltételek között fantasztikus munkát látnak el a pécsi gyermekklinika dolgozói. Mindent lehet jobbá tenni, az ellenzéknek az a dolga, hogy kritizáljon, de Mikulás-napján talán nem, mert ma a gyerekeknek jöttünk segíteni és ezt tesszük máskor is, ha a rászorulóknak erre van szükségük – közölte Szakács László, aki azért még odavágott a jobboldali vezetésnek azzal, hogy a kabinet nem figyel oda eléggé a gyermekklinikára, ezért egy másik kormányra van szükség.

Hatalmas fejlesztés indul a pécsi gyermekklinikán!

Mint arról már többször is beszámoltunk, a kormányzati szándékoknak megfelelően a közeljövőben megkezdődhet a gyermekklinika felújítása és gyermeksürgősségi központtal történő bővítése.

Új orvosi rendelők lesznek Pécsen

Az elmúlt időszakban jelentős források érkeztek-érkeznek a pécsi egészségügy fejlesztésére: elég csak arra gondolni, hogy megújult a Lánc utcai rendelőintézet, majd a 400 ágyas klinikai tömb, felépült az onkológiai központ, immár új helyen működik a pécsi háziorvosi ügyelet, és javában épül Kertváros új központi rendelőintézete.

Gurmai Zita a sajtótájékoztatón még hozzátette: a “Pécsett is segítünk” karitatív akció már húsz éves, ami azért is fontos, mert minden negyedik magyar honfitársunk szegény. Az MSZP azt határozta el, hogy legalább tízezer emberhez eljussanak, és akciójuk azt mutatja meg, hogy szeretetre, nem pedig stadionépítésre van szükség. A remény visszaadásához ki kell gyógyítanunk az országot Orbán Viktorból – mondta a gyermekklinika előtt találóan a politikus.

– Örömmel jövök Pécsre, mert egy fantasztikus város, már csak az kellene, hogy baloldali vezetése legyen –fogalmazott a szocialista politikus, aki arról viszont nem ejtett szót, hogy hosszú évekig az MSZP-sek vezették a várost.

Tóth Bertalan Szakáccsal szemben már jóval keményebben fogalmazott, mert szerinte ma igazságtalanság van a szociális szférában, az egészségügyben és a munka világában is. Úgy vélte, ahhoz, hogy az igazságtalanságot megszüntessék, kormányváltásra van szükség, ami azonban 2018 tavaszán következik be, így a rászoruló családoknak, elesetteknek most szerény eszközeikkel, ajándékokkal tudnak segíteni.

Hirdetés