Az ormánságiakért állt ki az LMP

Az ormánsági kistelepüléseken élőkért emeli fel a hangját az LMP. Szerintük azok közül, akik nem használnak gázt, sokan még ma sem részesültek a tavaszi rezsicsökkentés kompenzációjában – erről keddi sajtótájékoztatón beszélt a párt vezetője. Besence polgármestere bízik abban, hogy a kormány dolgozik a probléma megoldásán. 

A pécsi parlamenti képviselő Keresztes Lóránt, az LMP társelnöke szerint újra kiderült, hogy a kormány bárkit és bármivel képes becsapni a választási kampány során – jelen esetben azokat az ormánsági kistelepüléseket, akik a leginkább rászorulnak a segítségre.

– A kormányzati ígéret szerint azok a települések is megkapják az egyszer 12 ezer forintos támogatást a téli rezsicsökkentés címén, ahol ugyan van gázszolgáltatás, de a lakosság rossz anyagi helyzete miatt nem tudják azt igénybe venni. Azonban nem csak a támogatást nem kapták meg, hanem még tájékoztatást sem az érintett falvak polgármesterei – mondta a politikus, aki szerint becsapták őket, ezért felszólították a kormányt, hogy tegyen azonnali intézkedéseket.

– Adatigénylést fogunk kérni, hogy megtudjuk, pontosan mennyi pénzt költött a kormány a rezsicsökkentésre, ebből meglátjuk, hány háztartás részesült a támogatásban. Természetesen az adatokat publikálni is fogjuk – így Keresztes.

Ignácz József, a Baranya megyei Besence polgármestere is azt nehezményezte, hogy az emberek a sajtóból értesültek a rezsicsökkentésről, a választási kampány részeként. Később pedig joggal kérdezték, hogy mikor kapják meg a 12 ezer forintjukat.

– Nagyon remélem, hogy nem szándékos félrevezetésről van szó, a kormány tényleg dolgozik a probléma megoldásán. Ugyanakkor a gond a rezsicsökkentést kiterjesztő 12 ezer forinttal nincs megoldva. Ma a legszegényebb réteg tűzifával fűt, ennek erdei köbmétere mintegy 30 ezer forint. Indokoltnak tartom a szociális tűzifa program költségvetési forrásainak növelését, illetve jó lenne, ha még a tél beállta előtt hozzájutnának a rászorulók a tűzifához – tette hozzá.

– Remélem, mindkét kérdés hamar megoldódik, az LMP-frakció is tud majd lépéseket tenni az ügy érdekében – tette hozzá Ignácz.

Érdekesség, hogy a magát függetlennek valló helyi ellenzéki sajtó munkatársai közül senki nem jelent meg a sajtótájékoztatón.

Hirdetés