Balhorog a Mércétől: “idiótát csinálnak magukból” az MSZP-P-sek

A balliberális Mérce főszerkesztője lazán leidiótázta Mellár Tamás frakciószövetségének, az MSZP-P-nek a vezérkarát. A Mérce egyébként azontúl, hogy a szocialistákat bántja, mint „függetlenobjektívsajtó” maga is szervezi a tüntetéseket azért. 

hirdetés
Uránia Mozi

A főszerkesztő azon akadt ki, hogy az MSZP-Párbeszéd politikusai – a pécsi Tóth Bertalan, Karácsony Gergely és Újhelyi István – sárga mellényt húztak egy fotó erejéig, hogy egy sajtótájékoztatón bejelentsék, ők mindent meg fognak tenni a hétvégén esedékes tüntetésen. (Amit egyébként a Gyurcsány-féle szakszervezet szervez – KLIKK IDE!)

Mint írja, a francia tiltakozás, ahonnan a sárga mellényt mint szimbólumot nyúlták Tóth Bertalanék, leginkább egy elitellenes tiltakozás, egy alulról jövő tiltakozás, ami az egész politikai rendszer ellen szól.

Majd megjegyzi: „Érezzük a párizsi sárga mellény, és a budapesti politikusi kukás mellény között a különbséget?

Az ellenzék, úgy tűnik, nem érti. Az MSZP-Párbeszéd nem tudja felismerni, hogy ha mindenfajta politikai képesség és egy gyufaszál elejtése nélkül veszik fel a sárga mellényt, akkor valójában csak politikusi kukás mellényt öltenek fel. Hogy ezt ma ki kell érdemelni, hogy az veheti ezt fel, aki megérti azt, ami Franciaországban történik, hogy ezt felvenni mindenfajta cselekvés nélkül csak nevetséges és idióta szimbólumpolitizálás, nem valódi politizálás. Hogy ez pontosan az, mint amikor valaki azt gondolja, ha bemegy az ATV-be, azzal már el is van végezve a politikai munka”.

A „függetlenobjektív” Mérce.hu írása egyébként azzal a felhívással zárul, hogy minél többen menjenek el tiltakozni. Az ilyenfajta politikai aktivitás nemcsak a Mércénél bevett attitűd, hanem más baloldali, pécsi lapoknál is megszokott jelenség: azért akarják átvenni a balliberális politikusoktól a politikai terepet, mert szerintük ők jobbak, okosabbak náluk.