Balliberálisok zavarták meg a pécsi szakkollégiumi előadást

A PTE-n szervezett telt házas nyílt eseményt a Kosztolányi Dezső Nemzetstratégiai Szakkollégium szerda estére, melynek előadója Lezsák Sándor volt. A rendezvényre már előre szervezkedtek a balliberális egyetemisták, akik kifejezetten politikai ügyet akartak kreálni az előadásból. 

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, az MDF egykori alapító tagja, a rendszerváltozás egyik országosan is ismert szereplője a Lakiteleki Népfőiskola népi értékfeltáró kollégiumainak munkájáról, a Hungarikumok országimázst növelő szerepéről és a nemzetpolitika fontosságáról beszélt ez utóbbi alapítójaként.

Habár Barkóczi Csaba, a Kosztolányi Dezső Céltársulás elnöke az előadás felkonferálásakor hangsúlyozta az esemény politikamentességét, mégis megjelent néhány balliberális beállítottságú, Lezsák Sándor személye ellen tiltakozó hallgató.
Kartontáblákat és nyomtatott papírlapokat is hoztak magukkal, mert nekik nem tetsző jobboldali elkötelezettségű, a rendszerváltásban részt vevő magyar tartott előadást. Miközben az egyetemen taníthat az egyik balliberális beállítottságú blog szerzője, vagy éppen a hazánk elleni Sargentini-jelentéshez aktívan hozzájáruló, a brüsszeli liberális vezetésű politikai bizottság előtt előadást tartó oktató is.

A demonstrálók politikai szándékát az is jelzi, hogy nem témába vágó, főként aktuálpolitikai kérdésekkel is készültek, melyeket a prezentáció végén tettek fel.

Lezsák Sándor azzal ütötte el a feszültséget: „tartsák csak a táblákat, de sajnos szemüveg nélkül nem látom”, majd folytatta a kemény, de sikeres munka bemutatását, melyet a Lakiteleki Népfőiskola végez. Saját tevékenységei mellett eddig több hazai és összesen huszonkét külhoni értékfeltáró kollégiumot hoztak létre állami támogatással, jövőre ez a szám kettővel bővül majd. A Lakiteleki Népfőiskolában filmfesztiválokat, versenyeket, kollégiumi képzéseket is szerveznek.