Bezárt a főtéri Alexandra

A következő hónapokban bizonyosan hiába fárad, aki az Alexandra egyik legnagyobb, több szintes pécsi épületében a városháza alján szeretne könyvet venni. A főtéri üzlet bezárt, az összes könyvet elvitték onnan, Matyi Dezső, a felszámolás alatt lévő Pécsi Direkt korábbi tulajdonosa azt mondta, a felszámoló dönthetett így.

hirdetés

Szerda óta nem nyitott ki a Széchenyi Alexandra Könyvesbolt, s csütörtökön reggel már a korábban roskadozó polcokat s letakarították. Ottjártunkkor egy Alexandra feliratú furgonból éppen MATIAS címkés borospalackokat tartalmazó kartondobozokat vittek be rakodómunkások a helyiségbe. Egyikük azt mondta kérdésünkre, hogy a bolt bizonyosan nem nyit ki, de azt nem tudta megmondani, mi lesz a helyén, s hogy miért viszik be a borokat.

alexandra4

Elértük Matyi Dezsőt, a boltot üzemeltető, jelenleg felszámolás alatt álló Pécsi Direkt Kft. korábbi tulajdonosát, aki azt mondta: a társaság „négy üzletet üzemeltetett az országban, s megszüntette tevékenységét, a felszámolónak pedig nem ismeri a szándékait”. Szavaiból az derült ki, a felszámoló ürítette ki a boltot. Megjegyezte azt is: a főtéri Alexandra sajnos az utóbbi időben veszteségesen működött.

alexandra7

Arra a kérdésünkre, hogy mi oka van annak, amit láttunk, azaz, hogy borospalackokat tartalmazó dobozokat visznek a bérleménybe, Matyi azt mondta: rosszul láttuk. Erősködésünkre hozzátette: ez ügyben nem tud nyilatkozni.

alexandra6

Korábban felmerült, hogy a többszintes bérleményben vendéglátóhelyet nyitna Matyi Dezső egy másik cége, de ezzel kapcsolatban Matyi csak annyit mondott, ha a főbérlő – azaz az önkormányzat – ilyen fajta hasznosításban gondolkodik – ilyen lehetőség is szóba jöhet.

Kerestük az önkormányzatot is azt tudakolva, tudják-e mi folyik jelenleg bérleményükben, illetve tudnak-e valamit a kiürített – illetve borral ismét egyre inkább megtelő – bolt jövőbeni sorsáról. Amint kapunk válaszokat, közöljük.

alexandra1

Frissítve (12:21)

Olvasóink arról tájékoztatták lapunkat, hogy immár más fajta boros rekeszeket is szállítanak az egykori könyvesboltba. Mindez azt valószínűsíti, hogy vagy borbolt lesz a helyiségből vagy a szomszédos – a tervek szerint szintén borárusítással is foglalkozó – étterem árukészletét töltik már fel. Az biztos, hogy a volt meki falai között már zajlanak az átalakítások, azaz egy-két hónapon belül nyílik a hely.

Frissítve (14:43) – Matyi jelezte: gondoskodna utánpótlásról

Páva Zsolt polgármester egy más témában rendezett sajtótájékoztatón csütörtökön délután azt mondta: a bérleményt az önkormányzat mondta fel. Matyi Dezső ugyanakkor jelezte a városvezetés felé, hogy egy gondoskodna az Alexandra helyén az utánpótlásról. Erre Páva Zsolt nyitott, de konkrét ajánlat még nem érkezett.

Időközben az önkormányzat is adott hivatalos választ: e szerint a felszámolás alatt lévő Pécsi Direkt Kft-t az önkormányzat kereste meg a bérlemény felmondásával. A könyvesbolt jövőjéről szólva azt az információt kaptuk, hogy az üzlethelyiség visszaadásának dátumáról még nem állapodtak meg a felszámolóval, a helyiség hasznosítása pályázat kiírása útján történhet meg a későbbiekben.

hirdetés
Hirdetés

1 hozzászólás

Comments are closed.