Bokros Lajos: a DK-t és az MSZP-t csak a pénz érdekli

Kirekesztéssel jellemezhető az a magatartása, amit a magát még nagynak képzelő baloldali párt, az MSZP és a DK művelt a demokratikus ellenzéki szövetség tárgyában – közölte Bokros Lajos a Facebookon. A volt MSZP-s pénzügyminiszter lehazugozta a DK-t és az MSZP-t, e pártok politikusait ugyanis csak a pénz érdekli. 

A MoMa elnöke szerint “lehullt az álarc. Négy hónapnyi hitegetés, sőt hazudozás után a DK elnöke végre bevallotta: nem akarnak megállapodni velük“.

Bokros Lajos szerint szeptember elsején, a Közös Ország Mozgalom rendezvényén még Gyurcsány Ferenc sürgette a DK és a MoMa szövetségét, ám kiderült “szándéka hamis volt, átvert bennünket”.

Szerinte a DK és az MSZP le akarja kaszálni a kisebb pártokat, ezért rekesztették ki az Együttet. “Hallatlan gonoszsággal” az MSZP maga kezdeményezte, hogy az 1%-ot el nem érő pártok fizessék vissza a kampánytámogatást.

Bokros úgy látja, hogy a DK és az MSZP csak pénzt akar, mert a megélhetési politikusok túlélési stratégiájának ez elengedhetetlen része.

Ha nem ülnek a parlamentben, akkor ugyanis munkanélküliek lesznek – fogalmazott. Bokros szerint a pártok nem akarnak “rendszerváltást”, nem akarják visszaállítani a jogállamot, mert jó nekik az is, ami most van. A pártok demokratikus ellenzéki szövetséget sem akarnak és a MoMa nagyvonalúan lemondott a pénzről, a sajtóról, az országgyűlési képviseletről, amikor 2014-ben nem indult el a választásokon – fogalmazott Bokros Lajos.

A pártelnök Pécsen még novemberben arról beszélt, hogy “lókupeckedés lesz a jelöltekkel. A DK, az Együtt, az MSZP, a Párbeszéd, a Magyar Liberális Párt és a MoMa baráti, elvtársi hangulatban tárgyal”. Akkor még azt mondta, hogy december végére meg kellene egyezni, “mert ha január 2-án kijózanodunk, akkor neki kellene kezdeni a kampánynak”.

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Lajost meg az olthatatlan szereplési vágy élteti.Egy könyvelőirodával jobban keresne,csak ott dolgozni kellene és felelősséget vállalni,ami ugye nem megy szegénynek.

Comments are closed.