Bölény, tigris és mosómedve is „gazdára talált” a PTE-n!

A mecseki vadon négy lakója „talált gazdára” szeptember 10-én. Ezúttal a Pécsi Tudományegyetem karai fogadtak örökbe állatkákat, az egyiket közülük pedig azonnal az intézmény hivatalos kabalaállatává léptették elő. 

– Amikor 2016-ban megnyitott a Pécsi Állatkert, akkor eltökélt célunk volt, hogy ne csak egy turisztikai látványossággal gazdagodjon a város, hanem az oktatásban is markáns szerepet tudjunk vállalni. Ma már naponta átlagosan száz gyermek vesz részt teljesen ingyenes természettudományos foglalkozásokon. Mi ezekkel az élménypedagógia módszerekkel szeretnénk átadni a tudást, közelebb kerülni a pécsi diákokhoz, és motiválni a jövő tudósait – mondta el a keddi eseményen Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója.

Mint mondta, az állatkert az újranyitás óta keresi azokat a kapcsolatokat, melyek hatékonyan tudják növelni a társadalmi szerepvállalásukat.

– Ezúttal a Pécsi Tudományegyetemmel fűzzük szorosabbra a kapcsolatot, mert hisszük, hogy a hozzánk járó gyerekekből lesznek a jövő természettudósai – tette hozzá Siptár Dávid.

Ahogy Miseta Attila, a PTE rektora elmondta az eseményen, minden valamirevaló egyetemnek van egy totemállata.

– Próbáltam biztatni a karok képviselőit, hogy találják meg a rájuk legjobban jellemző állatot. Így lett az Általános Orvostudományi Kar állata Brutus, az amerikai bölény, a Természettudományi Karé Bonifác, a fóka, a Műszaki és Informatikai kar kabalája a mosómedve – akit ötletesen MiMIKének kereszteltek – de a Pécsi Tudományegyetemnek is választottunk kabalaállatot, méghozzá Lukréciát, a fehér bengáli tigrist – így Miseta Attila.

hirdetés
Hirdetés