Így még nem látta Pécset

Bárki bejárhatja Pécs kulturális örökségét, különleges tereit: a város immár gyönyörű panorámaképeken elevenedik meg – a virtuális világban.

A 3DPano.hu-t kérte fel az Irány Pécs! Kft. arra, hogy speciális, nagyfelbontású fotókból virtuális túrát készítsen. A munka során a város legszebb utcáit, tereit, műemlékeit fotózták le, 360 fokban tekinthetjük meg őket. A Havihegyről készített fotón például elénk tárul a domb alján fekvő város, de bekukkanthatunk a Nemzeti Színházba is, a zsinagógába, a Pécsi Székesegyházba – sőt annak altemplomába is.

iranypécs

A készítők eljutottak a Pécsi Tudományegyetem Ifjúság úti épületéhez és többek között a tettyei romokhoz is. Benézhetünk a Csontváry Múzeumba, a Sipőcz patikába, „sétálhatunk” a Zsolnay Múzeum emlékszobájában.

A fotók az Irány Pécs!  honlapján külön fülön tekinthetők meg. [lightbox src=”http://3dpano.hu/Pecs/pecs.html”] a panoráma alkalmazás indítása [/lightbox]

A kft. munkatársa, Bánkuti Péter elmondta, a készítők többször jártak Pécsen, a fotók még 2012 nyarán készültek, most sikerült a rendszert elkészíteni. Hozzátette: ilyen minőségű panorámaképeket egyetlen cég készít idehaza, ezért kérték fel őket, a munkát teljes egészében pályázati pénzből finanszírozták.

– Az Európa Kulturális Fővárosa program, a fesztiválnaptár, a városmarketing megújítása, új rendezvények létrehozása, a turisztikai desztinációval foglalkozó cégek munkájának összehangolása azt a célt szolgálták, hogy minél több turista érkezzen Pécsre, a vendégéjszakák száma nőjön – mondta Hoppál Péter, a pécsi kulturális és oktatási bizottság elnöke.

Hangsúlyozta: az Értékes Pécs programban református látogatóközpontot alakítanak ki, megújul a zsinagóga és szerb ortodox kiállítás is létrejön, de a Cella Septichora Látogatóközpontban is lesznek fejlesztések, valamint a középkori egyetem is hamarosan elkészül.

széchenyi tér

Az Irány Pécs! által elkészített 3D-s alkalmazás pedig tovább erősíti Pécs turisztikai vonzerejét, s már beindult az érdeklődés a város iránt. Emlékeztetett rá, tavaly a New York Times olyan városok mellett ajánlotta Pécset, mint Párizs, Bangkok vagy éppen Rio de Janeiro, és idén Pécs lesz a fővendége a hazai Utazás kiállításnak.

A térképről hiányzó Cella Septichora belső képe, a Kodály Központ és Zsolnay Kulturális Negyed pedig az Utazás kiállításra kerül majd fel; ezek már meglévő rendszerét ugyanis összefűzik az újjal.

Hirdetés

8 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nagyon szép!! GRATULÁLOK A KÉSZÍTÖÉNEK!!!!

    Nagyon szép!! GRATULÁLOK A KÉSZÍTÖÉNEK!!!!

  2. Nagyon szép!! GRATULÁLOK A KÉSZÍTÖÉNEK!!!!

    Nagyon szép!!! GRATULÁLOK A KÉSZITÖÉNEK!!!

Comments are closed.