Egy alapítványnak ajándékozná a kormány a volt Fegyveres Erők Klubját

Egy kormányzati törvényjavaslatban szerepel, hogy az egykori FEK épülete, illetve a Mária utca 10-es szám alatti ingatlan – ami gyakorlatilag egy telken van a FEK-kel – is a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány tulajdonába kerülhet – tudta meg a Pécsi Stop.

A kormány által szeptember 16-án beadott törvényjavaslatban szerepel, hogy több alapítványt is megsegítene a kormányzat, többek között a Mathias Corvinus Collegium Alapítványt is, melyet Tombor András üzletember alapított a Kárpát-medencei tehetséges fiatalok képzésére. A kormány részükre ingyenesen adná oda Király utca 13. és a Mária utca 10. szám alatti ingatlanokat, tehát az egykori FEK épületét.

A törvényjavaslat nem zárja ki, hogy az ingatlanokat értékesítheti az új tulajdonos, de a befolyó összeget az alapítványról szóló törvényben meghatározott célokra kell fordítani. Az ingatlanok alapítványhoz kerülése továbbá nem adóköteles – írja a törvényjavaslat.

A volt FEK épületét (és a Mária utcai hátsó részét) a pécsi önkormányzat bő 15 éve próbálja megszerezni az államtól és annak különféle szerveitől, ám nem járt sikerrel (az EKF kapcsán is hasznosították volna, de álmodtak ide korábban kultúrplázát is).

 

hirdetés

Hirdetés