Egy pontra futotta a PMFC-nek a sereghajtó otthonában

Az utolsó percekben, egy büntetővel tudott pontot menteni a PMFC labdarúgócsapata a DEAC ellen idegenben.

Utolsó előtti bajnokijára utazott a PMFC ma este Debrecenbe, igaz nem az NB I.-re hajtó Loki, hanem a másodosztály utolsó helyén tanyázó DEAC vendége volt Vas László csapata.

A papírformának megfelelően kezdte a meccset a Pécs, hiszen még 5 perc is laig telt el, márris vezettek Futóék, méghozzá a középső védő, Rácz góljával. Nem is nagyon gondoltuk volna ekkor, hogy bizony alig fél óra múlva még visszasírjuk ezt a pillanatot. Előbb ugyanis egy tizenegyesből egyenlítettek a hazaiak, majd az első fél óra végén már az előny is náluk volt.Nem is csoda, hogy már az első félidőben jöttek a pécsi cserék, a szünetbven pedig újabb kettő.

Ennek, ha nagy nehezen is, de végül meglett az eredménye. Az utolsó percekig az egyenlítésért hajtó Pécs ugyanis a 88. minutumban büntetőhöz jutott, amit Óvári be is vágott.

Innen nézve tehát pontot mentett a PMFC – onnan nézve viszont, hogy a tökutolsó DEAC otthonában lett 2-2 a végeredmény, összességében inkább kettőt veszített Vas László együttese. A Pécs jövő vasárnap zárja a szezont, méghozzá hazai pályán a Soroksár ellen. És az is látszik már, hogy a negyedik hely biztos megtartásához kellene a győzelem egy hét múlva. Végre ismét szurkolók előtt talán meg is lesz!

DEAC–PMFC 2-2 (2-1)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 37. forduló.

PMFC: Helesfay – Kónya, Preklet, Rácz, Katona – Tölgyesi (Németh, 38.), Futó (Grabant, 27.), Hegedűs – Tihanyi, Adamcsek (Bartha, 46.), Geiger (Óvári, 46.). Vezetőedző: Vas László.

Gólok: Nagy K. (13. – 11-esből), Spitzmüller (32.), ill. Rácz (5.), Óvári (88. – 11-esből).

További eredmények
Békéscsaba–Szolnok 3-2
Csákvár–Siófok 1-2
Dorog–Ajka 0-1
Győr–Szeged 0-1
Haladás–Budaörs 4-3
Kazincbarcika–Gyirmót 1-2
Soroksár–Kaposvár 3-0
Szentlőrinc–DVSC 1-3