Egyelőre elég viccesnek tűnik a posta pécsi versenytársa

A Magyar Posta várhatóan új ellenfelet kap a dubaji City Mail postáscég képében. A hazai posta konkurense azonban egyelőre még nincs a helyzet magaslatán, hiszen a magyar honlapjukon az Egyesült Arab Emírségekben működő szolgáltatásaikkal csábítanak. 

Nemsokára versenytársat kap a mai napig monopolhelyzetben tevékenykedő Magyar Posta. A konkurencia a City Mail Hungary Kft. lesz, amely cég annak a postaszolgáltatásokat liberalizáló 2013-as uniós szabályzatnak köszönhetően rúghat labdába, amely kimondja, hogy magáncégek is végezhetnek postai szolgáltatásokat, nem csupán az állam.

Sárga ruhás postásra számíthatunk
Sárga ruhás postásra számíthatunk

A dubaji anyacéggel rendelkező, 2008-ban alapított City Mail hazai leányvállalata egyébként még idén áprilisban beadta a kérelmét, azt viszont a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság akkor elutasította. Most azonban, hogy az újra benyújtott kérelmet engedélyezték, alapvetően bármikor megkezdheti szolgáltatásait a világ első “felhasználóra szabott” postacége.

A City Mail a hírek szerint  a könnyebb, 50 grammos levelek kézbesítésében veheti fel a versenyt a Magyar Postával, de ha vetünk egy pillantást a cég honlapjára, onnan más érdekességeket is kihalászhatunk szolgáltatásaik közül.

Köszönjük szépen.
Köszönjük szépen.

Ott van például a „Postafiók menedzsment”, ami elvileg lehetőséget nyújtana arra, hogy a céges- vagy magáncélú postafiókból beérkező postánk a kívánt címre érkezzen 24 órán belül, ezzel pedig a tervek szerint időt és pénz takaríthatunk meg. Frankón hangzik, azt leszámítva, hogy a cég egy kurta mondattal lerendezi a gyorsposta iránti ábrándjainkat. Az írják ugyanis, hogy „A felhasználó ezt a szolgáltatást az Egyesült Arab Emírségekben igényelheti”.

Ők szállítják majd a leveleinket?
Ők szállítják majd a leveleinket?

Jól hangzik a „Direkt posta” szolgáltatás is, ami azok számára jelenthet örömöt, akik sürgős csomag- vagy levélküldeményeiket 24 órán- vagy ennél rövidebb időn belül szeretnék célba juttatni. Kár, hogy „A felhasználó ezt a szolgáltatást az Egyesült Arab Emírségekben igényelheti” szintúgy.Pécsett vajon lesz?

Pécsen vajon lesz?

De több hasonló szolgáltatást is ajánlanak, amelyeket a saját honlapjuk szerint csak az Egyesült Arab Emírségekben érhetőek el.

A pécsiek számára azonban fontos lenne tudni többek között azt, hogy jön-e a City Mail a városba, és miként fog működni, mennyi embert foglalkoztatnak majd? Sajnos cikkünk megjelenéséig a City Mail nem válaszolt a levelünkre, telefonszámukat pedig valamilyen oknál fogva – mégiscsak egy postaszolgáltatóról van szó – nem osztják meg semmilyen felületen.

Árlista-könyvelt-küldemények-postacsomagok-20141

Az áraikat bemutató kép is tavalyi, nem tudni egyelőre, hogy idén mennyiben fognak változtatni a díjszabáson. Mindenesetre a City Mail 2014-ben 436 forintért küldött el egy maximum 30 grammos szabványméretű levelet, a Magyar Posta ugyanezt 390 forintért teszi meg – tehát most még olcsóbb.

Mindez természetesen még változhat, egyszer talán többet is megtudhatunk a cégről, de egyelőre ennyit találtunk.