Maradhat a Murphy’s?

Ha tartja ígéretét az üzemeltető, maradhat a városháza aljában működő Murphy’s Pub. Összesen mintegy másfél év bérleti díjjal tartozik a tulaj, ezért az önkormányzat fel akarta bontani vele a szerződést. Most különmegállapodással nyert időt, s ígérete szerint harminc napon belül rendezi a tartozást.

A galériával együtt összesen mintegy ötszáz négyzetméternyi ingatlanrészt bérel a kocsmát üzemeltető cég az önkormányzattól havi nettó egymillió forint plusz áfáért; a tartozás az elmúlt hónapokban közel harmincmillió forintra duzzadt. Az elmaradt bérleti díj miatt Páva Zsolt polgármester kilátásba helyezte a szerződésbontást. Az erre szabott határidő kedden járt le, azonban az utolsó pillanatban az üzemeltető különmegállapodást ajánlott.

Ennek az ajánlatnak az elfogadásáról döntött szerdán a pénzügyi és gazdasági bizottság.

Mint az ülésen elhangzott, a 1994 óta működő vendéglátóhely többszöri üzemeltetőváltáson esett át, s hamarosan – az eddigi négy után – ismét új, de azonos tulajdonosi szerkezetű gazdasági társaság vinné tovább a helyet. Az új üzemeltető a bérleti szerződéssel rendelkező Corner Pub Kft. albérlője, a Centrál Restaurant Kft. lenne; ez utóbbi cég rendezné az adósságot is az előterjesztés szerint.

Nyertek újabb 30 napot
Nyertek újabb 30 napot

A polgármester a bizottság javaslatára arról állapodhat meg a Cornerrel, hogy tartozását a Centrál átvállalhatja, s hatmillió forintot január 15-ig, a fennmaradó összeget február 15-ig rendezi. Az újbóli tulajdonosváltásra azért van szükség, mert a Corner ellen kényszertörlési eljárás indult, derült ki az ülésen.

Miután megtörténik a fizetés, a bérleti jogot átruházhatják a Cornerről a Centrálra, s megállapodhatnak arról is a várossal, hogy a 223 négyzetméteres alagsori ingatlanrész bérbe vételét megszüntessék, arra ugyanis nincs szüksége a kocsmának.

Ezzel a Murphy’s üzemeltetői azt szeretnék elérni, hogy a bérleti díjuk 710 ezer forint plusz áfára csökkenjen.

Mind a pince visszaadását, mind a bérlőcseréhez való hozzájárulást és a bérleti díj csökkentését feltételhez köti az önkormányzat; csak akkor mennek bele a változásokba, ha minden tartozásukat rendezik az üzemeltetők február 15-ig.

Ha ez nem történik meg, az önkormányzat felmondja a bérleti szerződést.