Egyre menőbb Uránváros

A megújult Ércbányász tér éke

Egyetemisták, fiatal párok és családok veszik át folyamatosan az egykori bányászok helyét Uránvárosban. Az ingatlanosok szerint az egyik legmenőbb hely lehet Pécsen, ráadásul karnyújtásnyira van minden: bolt, rendelő, okmányiroda. 

Generációváltás folyik Uránvárosban – fogalmazza meg szaknyelven az ingatlanos a jelenséget, miszerint egyre több huszonéves, fiatal pár és friss családos költözik vagy keres lakást ebben a városrészben.

Viktória szerint itt minden karnyújtásnyira van
Viktória szerint itt minden karnyújtásnyira van

– Az egyetemi karok közelsége, a csendes környezet, a kertvárosinál nagyobb lakások és a sok egyedi gázfűtéses lakás a fő vonzerő. A szolgáltatások nagy száma, a térfelújítások, a város egyik legjobb játszótere, a belváros könnyű elérhetősége is folyamatosan szippantja ide az embereket – magyarázza a Nemesi Krisztina, a Kőház-Lak Kft. cégvezetője.

– Már az egyetem alatt a városrészben éltem és bele is szerettem. Miután körbenéztünk a lehetőségek között, nyilvánvaló volt, hogy ez a városrész adja a legjobb ár-érték arányt – mondja a 36 esztendős Borda Viktória (képünkön egyik kislányával és kisfiával), aki már három gyermeket nevel párjával Uránvárosban. Szerinte is egyre több a fiatal, barátaik is a környéken élnek.

Zuhan az átlagéletkor
Egyre fiatalabbak költöznek Uránba

– Olcsó lakásfenntartás, zöld környék, jó közlekedés, a közelben orvos, bolt, patika, okmányiroda, játszótér, nyugodtság és jó közbiztonság – ennél több nem kell egy fiatal családnak – magyarázza Viktória.

A szakértő szerint gyorsulni fog a városrész “fiatalodása”, ez pedig azt is jelenti, hogy egyre drágábban lehet lakáshoz jutni a környéken. Nem elképzelhetetlen, hogy pár éven belül Uránváros lesz Pécs legkúlabb negyede.

Hirdetés