Öröm lesz buszozni januártól?

A 33-as is sűrűbben jár hétvégén és érinti az Árkádot

Lehet, hogy lesz közvetlen járat a hétvégén is Kertváros és az egyetemváros között. Erre érkezett ugyanis az egyik a legtöbb igény ahhoz a pécsi civil szervezethez, amelyik a tömegközlekedés átalakításán munkálkodik.

hirdetés

A Tüke Busz Zrt.-vel együttműködve a Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület (PTKE) készíti elő, illetve ad szakmai javaslatokat Pécs tömegközlekedésének átalakításához.

– Az a célunk, hogy a jelenlegi forrásból jobb szolgáltatást lehessen nyújtani, illetve, hogy egyharmaddal kevesebbszer kelljen átszállásokkal bíbelődnie az utasoknak, valamint, hogy a peremkerületekből is közvetlenül lehessen bejutni a belvárosba – mondja Pék Patrik.

Az egyesület szakreferense szerint ezért folyamatosan mérlegelik, és ha tudák, megvalósítják a felmerülő igényeket – amelyekből érkezett szépszámmal.

A Csontváry utcánál szállnak át legtöbben a Malomvölgybe és a Rózsadombra tartó buszokra. Ez egyszerűsödhet a jövőben. Változhat még, hogy Hirdről akár helyi bérlettel, de távolsági buszon is közlekedhetnek majd az utasok.  A legtöbb pécsi mégis azt szeretné, hogy az 55-ös busz hétvégén is közlekedjen.

– Ez a járat közvetlenül az egyetemvárosba, a klinikai városrészbe megy, de hétvégenként nem közlekedik. Ezt sokan kifogásolják. Ezért a kollégáimmal azt vizsgáljuk, hogyan lehetne hatékonyan, olcsón megoldani, hogy óránként, vagy munkakezdéskor és késő délután is menjen arra busz  – mondta Pék Patrik, a Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület menetrendi és vonalhálózati referense.

Ezekben a napokban is az új menetrendet csiszolgatják, ezért továbbra is várják a pécsiek  ötleteit és javaslatait a járatokkal kapcsolatban. A tervezett változásokról részletesen a tukebusz.ptke.hu oldalán mondhatja el véleményét, ugyanitt nézheti meg az új vonalhálózati térképet is.

A szakmai szervezet szerint az új menetrendet akár már januártól be is lehetne vezetni.

hirdetés
Hirdetés

8 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Az 55-ös busz hétköznap miért nem indul Kertvárosból 17.47 és 21.22 óra között legalább óránként? Kertvárosban kb. ötvenezren laknak, és ha el akarnak jutni a Szigeti városrészbe , vagy a klinikákhoz, mondjuk ügyeletre, akkor át kell szállni.És visszafele a Kürt utcából 22.15-kor indul az utolsó járat Kertvárosba. Még egy későbbi is kellene. Kérem fontolják meg.

  2. Anett! A 60-as csak abban az esetben mehetne Fehérhegyig, ha a járat a kertvárosi állomásról indulna. Ebben az esetben viszont kimaradnának az Aidinger úti megállók.

  3. Érdekelne hogy esetleg a kertváros írányából közlekedő busz ami a budai vámig megy nem lehetne-e hogy átszállás nélkül fehérhegyig is mehessünk???

  4. Geobéka! De 162-es helyett, lesz állandó közvetlen járat Rózsadomb és a Belváros között. Szerintem ez jó.

  5. Örvendetes változás lesz a ülőhelyek elfoglalása terén is. A hatvanasok átadják a helyet a hetven éven felülieknek! 🙁

  6. Új buszok is lesznek január 1-től, vagy csak a régiek számozását variálják át és emelik a díjakat többszázzal?

Comments are closed.