Nem sikerült a pontszerzés Nyíregyházán

Szerda este 19 órakor kezdődött meg a PMFC számára a másodosztályú labdarúgó-bajnokság második fordulója. A pécsi gárda Nyíregyházára látogatott, ahol kétgólos vereséget szenvedett, holott a mutatott játék alapján jobban megérdemelte volna a “Munkás” a győzelmet.

Végeredmény: 2-0


A PMFC kezdő tizenegye:

hirdetés

Helesfay – Sági, Króner, Rácz, Katona – Kónya, Futó, Bartha, Hegedűs – Óvári, Batizi-Pócsi.

Kispad: Hermány, Keresztes, Adamcsek, Preklet, Gajág, Tihanyi, Geiger

A varázslatos szezonnyitó meccsen a pécsiek 4-0-ra verték meg a Dorog együttesét, most pedig ahhoz a Nyíregyháza Spartacushoz látogattak, akik szintén győzelemmel kezdtek, ők 1-0-ra múlták felül a Kaposvári Rákóczi FC-t.


19.00: elindult a mérkőzés. A mérkőzésre mintegy kétezer néző látogatott ki.

8. perc: megszerezte a vezetést a Nyíregyháza. Egy jól középre lőtt labdát bólintott a hálóba Hornyák Marcell, a pécsi kapus tehetetlen volt.

1-0

A PMFC most több veszélyes helyzetet is kialakított ám előbb egy jó, alapvonalról történő beadásra nem érkeztek, majd Kónya Dávid lövése szállt a nyíregyházi kapu fölé.

29. perc: újabb nyíregyházi gól. Ötvös Bence 40 méterről megeresztett lövése védhetetlenül vágódott a pécsi hálóba.

2-0

A PMFC alapvetően dominálja a játékot, magabiztosabbak, azonban a két gól egy magabiztos előnyt jelent a hazaiaknak.

46. perc: egy perces hosszabbítással vége az első félidőnek.


46. perc: kezdődik a második félidő!

A PMFC továbbra is támadó felfogásban focizik, dominálnak a pályán – ezt már csak gólra kellene váltani…

A második félidő eddig kemény küzdelemmel teli, kecsegtető megindulások mindkét oldalon, de komoly helyzetig most egyik csapat sem jut egyelőre.

65. perc: a pécsi kapus, Helesfay buktatta a nyíregyházi támadót, egy sárga lap és egy büntető lett a csapat jutalma. Ötvös Bence viszont a jobb kapufára rúgta a labdát, megmenekült a harmadik góltól a PMFC.

Újabb lehetőségek adódtak a piros-feketék előtt (akik egyébként idegenben, második számú mezükben, fehérben játszanak), ám még mindig nem sikerült gólra váltani ezeket.

72. perc: a labda végre kikötött a nyíregyházi kapuban, csakhogy a gól érvénytelen, már korábban szabadrúgást ítélt a bíró kifelé.

81. perc: újabb ordító helyzet, most Geiger lábában volt benne a gól – centikkel ugyan, de az ő lövése is elkerülte a Nyíregyházi Spartacus kapuját.

83. perc: ezúttal Batizi-Pócsi szépíthetett volna, éppen lemaradt kapu elé érkező beadásról.

97. perc: vége a mérkőzésnek.

A második félidőt végig dominálva, folyamatosan rohamozva a hazaiak kapuját, sorra dolgozta ki a helyzeteket a “Munkás”, a gólszerzés azonban sehogy sem akart sikerülni. Kár, mert a látottak alapján nem a 2-0-s végeredmény a reális. Sajnos az első játékrész eldöntötte a meccset.

Kiemelt képünk a PMFC-Dorog mérkőzésen készült.

Hirdetés