Első látványtervek a pécsi repülőgépgyárról!

Látványterv a Magnus Repülőgépgyárról

Tavaly augusztusban jelentették be, hogy Pécsett repülőgépgyárat épít a magyar tulajdonú, Magnus Aircraft Zrt. A vállalat a világon egyedülálló repülőgépeket gyárt és a baranyai megyeszékhelyet választotta ki egyik bázisának. Ezzel pedig – nem utolsó sorban – 105 új munkahelyet teremtenek. 

hirdetés
Uránia Mozi

Augusztusban tették le a Magnus Aircraft Zrt. több mint öt milliárd forintos beruházással felépülő repülőgépgyárának alapkövét a pécs-pogányi repülőtér közvetlen szomszédságában. A cég a Facebookon jelentette be, hogy megkezdődhet az építkezés, majd közölte az első látványterveket is.

Közösségi oldalukon közölték a hírt

A Magnus Aircraft Zrt. annyit írt: “Hogy lehet 2018-at a legjobban kezdeni? – Mondjuk azzal, hogy végre minden feltétel adott, hogy megkezdhessük az új irodaépület és összeszerelő üzem építését Pécs-Pogányban!”.

Persze az üzenetet angolul is kiírták, hiszen a gyár repülőgépeit külföldön is ismerik. Korábban még Szijjártó Péter külügyminiszter is utalt rá, hogy a Magnus Aircraft termékeinek komoly piaca lesz Kínában a következő időszakban. A beruházást az állam két milliárd forinttal támogatta.

A Magnus Aircraft a világon először fejlesztett ki kompozit anyagokból készült kétüléses elektromos repülőgépet, amely műrepülésre alkalmas, valamint kifejlesztett egy olyan gépet is, ami nem kerozinnal, hanem benzinnel működik és szintén kompozit anyagból készült; így jóval könnyebb, alacsonyabb a környezetterhelése és fenntartási költsége, mint más gépeknek.
A Magnus gépei a PTE-n is nagy szerepet kapnak majd

7500 négyzetméteren terül majd el a gyár és az irodaépület

A cég korábban úgy nyilatkozott, hogy a Pécs-Pogány repülőtér mellé egy több mint 7500 négyzetméter alapterületű bázist terveznek. Első ütemben egy 2000 négyzetméter alapterületű összeszerelő-üzemet, illetve irodaépületet alakítanak ki – tehát ennek az egységnek a látványterveit hozták szerdán nyilvánosságra. A következő ütemben egy 6000 négyzetméteres kompozit üzem is épül. A létesítmény legkevesebb 105 embernek ad majd munkát, évente pedig minimum 200 repülőgépet fognak gyártani.

Így mutatkoztak be Pogányban a Magnus gépei:

3 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.