Európa-bajnoki bronzérmes lett Kenderesi Tamás

Rosszul sikerült kezdés után nagy hajrával a harmadik helyet szerezte meg a Budapesten zajló úszó Európa-bajnokság 200 méteres pillangószó fináléjában Kenderesi Tamás, a PSN Zrt. olimpiai bronzérmese. Az aranyat Milák Kristóf nyakába akasztották.

Miután a tegnapi középdöntőben a legjobb időt úszta Kenderesi Tamás az Eb-n 200 pillangón, az úszósport pécsi szerelmesei talán már vérszemet is kaptak, mondván: talán meg lehet fogni még a bombaformában lévő Milák Kristófot is.

Persze a kedélyeket már tegnap este igyekezett kicsit lehűteni a PSN Zrt. kiválósága, azt nyilatkozta ugyanis, hogy azért a döntőben aligha lesz esélye megszorongatni honfitársát.

És a döntő Kenderesit igazolta. Milák Kristóf ugyanis rajt-cél győzelmet aratott, nagyon kicsivel elmaradva a világcsúcstól. Kenderesi elég rosszul kapta el a rajtot, az első három hossz után még abban sem lehettünk biztosak, hogy egyáltalán odaér majd a dobogóra. Az utolsó 50 méteren azonban hatalmas hajrába kezdett a PSN Zrt. kiválósága, és bizony kis híján a második helyen célba csapó olasz Frederico Burdissot is befogta. Ha lett volna még egy csapásnyi hely a medence végén, akkor most kettős magyar sikerről beszélhetnék – így azonban „csak” két magyar éremről lehet beszámolni. Persze Kenderesi Tamás, 1.54,43-as idővel megszerzett Eb-bronzérme így is nagyon jól mutat.