Fedett jégcsarnokról tárgyalt a városvezetés a korcsolyaszövetség elnökével

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke, Kósa Lajos Pécsett járt a héten, és támogatásáról biztosította Péterffy Attila polgármestert abban a törekvésében, hogy fedett jégcsarnoka lehessen a városnak.

hirdetés
Uránia Mozi

Péterffy Attila Facebook-oldalán számolt be a találkozóról, amelyen részt vett Török Ottó sportberuházásokért felelős polgármesteri biztos (aki korábban már beszélt arról a PécsMa.hu-nak, hogy milyen tervei vannak a városnak jégpálya-ügyben), valamint Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója is. A városvezetés célja az, hogy új, fedett jégpályája legyen a városnak, ami nem csak a téli időszakban, hanem egész évben a korcsolyázni vágyó pécsiek rendelkezésére álljon.

A megbeszélésen a felek az együttműködés szakmai koncepciójáról egyeztettek – derült ki a polgármester Facebook-posztjából. A cél az, hogy a MOKSZ által meghirdetett Hircsák-program keretében, állami forrásból épülhessen meg a fedett jégpálya. A koncepcionális tervek elkészültek, most már csak a támogató kormánydöntésre van szükség, hogy elindulhasson a beruházás.

Hirdetés