Kiégett autóban találtak rá a polgármesterre

Egy szigetvári nagyvállalkozónak, Almáskeresztúr polgármesterének, Kuba Károlynak holttestére bukkantak Mozsgó határában egy kiégett autóban. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény. 

hirdetés

Az almáskeresztúri polgármester üveggel, acéllal, árnyékolástechnikával foglalkozó céget vezetett, korábban segített a szigetvári kórháznak eljuttatni egy német adományt is, de a sportot is támogatta.

Steiger Balázs alpolgármester mutatja a helyszínt

Úgy tudjuk, az 59 éves férfi fia már a cég dolgozóinak arról beszélt, hogy bűncselekmény áldozata lett édesapja, más források szerint azonban az öngyilkosság sem kizárt.

A polgármester állítólag fejlövést is kapott – ám, még rengeteg a kérdőjel.

Az egyik helyi lakos szerint még tegnap délelőtt történhetett az eset, délután öt órakor találták meg a férfit. Az almáskeresztúri lakos szerint ugyanakkor nem lehettek haragosai, a polgármester akinek csak tudott, segített. Nagyon jó ember volt – vélekedett.

Kuba Károly a ’90-es  években szállított termékeket Koszovóba, Boszniába a dél-szláv háború idején, volt, amit az ott állomásozó amerikai katonák vásároltak meg.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság későbbre ígért tájékoztatást.

Frissítve (10:18): 

A BMRFK közölte: “a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az ügyet. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint bűncselekmény nem történt. A hatályos jogi szabályozás alapján a rendőrség közigazgatási eljárásról felvilágosítást nem adhat.”

A Hőszig Kft. szerint ők csupán a tényeket közölték cég dolgozóival, a korábbi hírekkel ellentétben arról nem beszélt Kuba Károly fia a foglalkoztatottaknak, hogy bűncselekmény áldozata lett volna édesapja.  A cég az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

“Megrendülten értesítem Önöket, hogy társaságunk, a Hőszig Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, édesapám, Kuba Károly váratlanul elhunyt.

A Hőszig Kft. irányítását jómagam, Kuba Attila veszem át. Édesapám mellett közel két évtizede tevékenykedem a társaságnál. Hosszú ideje aktívan veszek részt a vállalkozás vezetési és döntési kérdéseiben, így a szervezet hatékony irányítása, valamint folyamatos működése biztosított.

Társaságunk tevékenységét az elmúlt hosszú években kialakult és megszokott módon, stabilan folytatja, ügyfeleink kiszolgálása, együttműködésünk partnereinkkel zavartalan formában folytatódik.”

Kuba Attila cégvezető