Kiégett autóban találtak rá a polgármesterre

Egy szigetvári nagyvállalkozónak, Almáskeresztúr polgármesterének, Kuba Károlynak holttestére bukkantak Mozsgó határában egy kiégett autóban. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény. 

Az almáskeresztúri polgármester üveggel, acéllal, árnyékolástechnikával foglalkozó céget vezetett, korábban segített a szigetvári kórháznak eljuttatni egy német adományt is, de a sportot is támogatta.

Steiger Balázs alpolgármester mutatja a helyszínt

Úgy tudjuk, az 59 éves férfi fia már a cég dolgozóinak arról beszélt, hogy bűncselekmény áldozata lett édesapja, más források szerint azonban az öngyilkosság sem kizárt.

A polgármester állítólag fejlövést is kapott – ám, még rengeteg a kérdőjel.

Az egyik helyi lakos szerint még tegnap délelőtt történhetett az eset, délután öt órakor találták meg a férfit. Az almáskeresztúri lakos szerint ugyanakkor nem lehettek haragosai, a polgármester akinek csak tudott, segített. Nagyon jó ember volt – vélekedett.

Kuba Károly a ’90-es  években szállított termékeket Koszovóba, Boszniába a dél-szláv háború idején, volt, amit az ott állomásozó amerikai katonák vásároltak meg.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság későbbre ígért tájékoztatást.

Frissítve (10:18): 

A BMRFK közölte: “a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az ügyet. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint bűncselekmény nem történt. A hatályos jogi szabályozás alapján a rendőrség közigazgatási eljárásról felvilágosítást nem adhat.”

A Hőszig Kft. szerint ők csupán a tényeket közölték cég dolgozóival, a korábbi hírekkel ellentétben arról nem beszélt Kuba Károly fia a foglalkoztatottaknak, hogy bűncselekmény áldozata lett volna édesapja.  A cég az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

“Megrendülten értesítem Önöket, hogy társaságunk, a Hőszig Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, édesapám, Kuba Károly váratlanul elhunyt.

A Hőszig Kft. irányítását jómagam, Kuba Attila veszem át. Édesapám mellett közel két évtizede tevékenykedem a társaságnál. Hosszú ideje aktívan veszek részt a vállalkozás vezetési és döntési kérdéseiben, így a szervezet hatékony irányítása, valamint folyamatos működése biztosított.

Társaságunk tevékenységét az elmúlt hosszú években kialakult és megszokott módon, stabilan folytatja, ügyfeleink kiszolgálása, együttműködésünk partnereinkkel zavartalan formában folytatódik.”

Kuba Attila cégvezető

hirdetés
Hirdetés

15 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nem csodálom, hogy a koponyát nem találták meg, mert a fogsora is porhanyós lett állítólag ( ami csoda is ), a tűzben, melyről a szakértő értetlen-véleményezhetetlen véleményt tudott csak adni. Olyan hőhatás érte a fogsort, melyet a krematórium sem tud biztosítani – előállítani. Megjegyzem, hogy a rendszám tábla és a szig. megmaradt – máshol, de a tűzben semmi más ?
  A fent említett okiratok megmaradtak. Erről nem tett említést egyik média sem 🙂 Nem véletlenül.
  Az sem véletlen, milyen beruházások voltak ezen vonalon. Milyen tárgyalásra ment volna másnap nevezett. Miért is beszélt több ízben a jogi képviselőjével, barátjával. Öngyilkosságnak köze sincs a ténykedéséhez, de érdekes mód, mindenki hallgat és sunnyog. Nem véletlenül….

 2. Vki- nak igaza van. Azt senki sem árulja el, hogy a lakcímkártya olvasható állapotban volt bennt a kocsiban. Ha öngyilkosság lett volna akkor az is elégett volna! Azt nem tudom megérteni, hogy miért írnak fejlövésekről. Pisztoly van, de fej nincs. Pár darab csontot találtak és abból nem igazán derült ki, hogy fejbelőtte magát. Nagy valószínűséggel nyomoz a rendőrség, hacsak nem adták át az ügyet nagyobb embereknek. Az a bizonyos levél nem búcsúlevél, hanem feljegyzések voltak benne. Ha valaki összerakja ezt az ügyet, hamar a gyilkosság fogalma fog a fejében keringeni. És még az sem biztos, hogy Kuba Károly Antal űlt az autóban.

 3. Személyesen ismertem Károlyt, nála dolgozom (ma már a fiánál, Attilánál). Elmondanám nektek, hogy a kocsiban SE FEGYVERT, SEM PEDIG A KOPONYÁJÁT NEM TALÁLTÁK MEG!!!

 4. EU-s tagállamként más EU-s országok katonai műhold felvételeit is be lehet kérni. Polgáriakáét meg szintén. Ha valódi bűnöldözés lenne, megtennék. – Biztos az összes műhold pont arra figyelt.

  Nos, és honnan hová haladt a mobil telefonja a polgármester Úrnak? Cellainformációk? Kérnénk lehallgatni a beszélgetéseit! – Véleményem szerint ezek az információk 5 perc után ott voltak a rendőrök kezébe, és nem találtak semmit bennük, ami bármit is elárulna a történtekkel kapcsolatban. Ha találtak volna akkor csak máshogy lenne nem?

  A számítógépét átnnézni visszamenőleg 1 évre. Az e-mailjeit. Megfenyegette valaki? Ki akart zsarolni tőle tán valaki egy kis pénzecskét? És ő kemény fiúként ellenállt? – Szerintem ezt csinálják a rendőrök. Nyomoznak. Mindegy, hogy KET be vagy BE. -be, de nyomoznak. Itt az az emberek baja köztük a tied is, hogy nem hallják a bűvös szólt, ami: EMBERÖLÉS

  Bándi Kata ügyében meg biztos minden ok nélkül ártatlanul kapott első fokon tényleges életfogytiglant az elkövető. – Ott is ****ul dolgoztak a rendőrök.

 5. Bándy Kata ügyben is érdekes dolgok hangzottak el a rendőrség részéről. Ment ment Kata némán az üldözője elől a “biztonságos” kietlen mindenkitől távol lévő bozót felé ( Nem futott el, nem dörömbölt egyik ablakon sem, nem telefonált segítséget kérvén! A bugyi kiégett, de a mai napig nem tudjuk, kínzás által vagy mert a szemeteskosárba ( ahol 100 rendőr és egy kutya sem találta meg pár napig, no de egy magányos érdeklödő pár nap múlva igen) rá dobtak utólag pár égő cigeratta csikket. Mindez senkit nem érdekel, nem lényeges megtudni, hogy milyen módon történt a bugyin az égés. Cellainformációkról egy szó sincs, egyik telefon vonatkozásában sem . És a telefonos kirendelt szakértő honnan is jött? Még véletlenül sem egy telefontársaságtól!

 6. EU-s tagállamként más EU-s országok katonai műhold felvételeit is be lehet kérni. Polgáriakáét meg szintén. Ha valódi bűnöldözés lenne, megtennék. Nos, és honnan hová haladt a mobil telefonja a polgármester Úrnak? Cellainformációk? Kérnénk lehallgatni a beszélgetéseit! A számítógépét átnnézni visszamenőleg 1 évre. Az e-mailjeit. Megfenyegette valaki? Ki akart zsarolni tőle tán valaki egy kis pénzecskét? És ő kemény fiúként ellenállt?

 7. Magyarországnak annyi katonai műholdja van ami minden pillanatban, – főleg éjszaka – a Mozsgó határában lévő földesutakat veszi, hogy még a szemtanúként jelenlevő erdei állatokat is azonosítani lehetne vele.

 8. Abban a pillanatban, ha elégetési szándék tapasztalható, mint itt, gyanakodni kell arra, hogy nem önkezűség történt, hanem a bűnjeleket próbálta valaki eltüntetni, és nem lehet közigazgatási eljárásban kezelni az ügyet! Ez teljesen érthetetlen, ez a kezelési mód! Lehet 3 pisztoly is a 2 elszenesedett kézben, ez nem bizonyít öngyilkosságot, hiszen minden ép eszű ember tudja, hogy ha valakit lelőnek, akkor a legjobb védekezés mellé rakni a fegyvert, és öngyilkosságnak álcázni a gyilkosságot!

 9. A nyomszekértők mit találtak, milyen egyéb nyomokat? Lábnyom a sárban, másik autó?
  Voltak kinn?

 10. Javasolom a katonai műholdfelvételek bekérésétm de még a polgáriakon is látható egy autó mozgása, merről merre ment, végig nyomon lehet követni, hol állt meg, ki szzállt ki belőle. Én csak akkor hiszek a baranya megyei rendőrségnek, ha bemutatják a műholdfelvételeket, és a mobil telefon cella információit. amiket ugye nem láttunk Bándy Kata és Péntek László telefonjai vonatkozásában sem. Furcsa módon. De ott sem láttunk egy árva fia fényképet sem Bándy Kata holttestének elhelyezkedéséről. Ami ugye mindig sokat mondó. Oda gurult, vagy oda kellett hogy vigyék, mert nem tud oda gurulni? Nem mindegy!

 11. Valahogy úgy tűnik, hogy az autó kiteknősítette az utat, mintha pörgött volna a kerék, mert nem ment tovább. És ugye a sár az autó alatt fel lett fröcskölve, azért is van a fekete elszíneződés, a “teknő” mögött, meg a hőhatástól, ami miatt talán valamik lecsöpöghettek oda. Eléggé úgy néz ki, ott égett, el az autó, mert jobbra a fák levelei meg vannak perzselődve, barnák. A fű is kiszáradt. Nekem inkább valószínű, hogy vihették a saját autójában az agyonkőtt holttestet, az autó meg lefulladtak a sárban, és mivel nem tudták eltüntetni ( elásni) a holttestet, a leállt autóban kellett gyorsan eltüntetni a nyomokat, és így leöntötték benzinnel vagy valami gyúlékony anyaggal, ezért égett szénné a holttest. Ha az ember csak meggyújtja a ruháját, úgy nem ég szénné a test, csak felületesen megég. Itt valami erősen égő szert kellett hozzáadni, hogy szénné égés történjen. A fegyver? Hát ott kellett hagyni, hogy öngyilkosságnak lehessen eladni a dolgot.

 12. Biza, több sebből vérzik ez az “öngyilkos lett” történet. Én nem vádolom a rendőrséget, sőt, mellettük állok, de tény. Ennyi sok tíz-, száz millió forint esetében azért fura ez az egész. Ismertem olyan embert, aki drasztikusan vetett véget az életének (sőt, szegény Domján Edit is igen sok fejtörést okozott a nyomozóknak anno). Lehet, hogy hátralocsolt benzit szegény Károly, majd maga mögé dobott egy gyufát, és meghúzta a ravaszt, ám valljuk be, ez kevésbé életszerű. Ez túl bonyolult. Egy öngyilkos nem törekszik összefüggő logikai tettekre. Egyetlen drasztikus lépést tesz. Pláne a férfiak. Ők logikusan, alaposan megterezve egyetlen lépéssel lezárják az élet zűrös ügyeit, és elegánsan kilépnek. Gyilkosságként is vizsgálták pl. Domján Edit ügyét. Sőt, Daróczi Dáviddal kapcsolatosan is először nyomoztak. Majd jött a közigazgatási eljárás. Itt most fordítva van. Közigazgatási eljárással indítanak, de azért nem kizárt a maffia-ügy, vagy a családi pénzért folytatott ádáz küzdelem. Vizsgálták a fiát például?
  Tegnap Pécsett áthaladt rengeteg rendőr mikrobusszal, autókkal, stb. Mondtam is, itt valami gáz van. Biztos van valami a háttérben, de lehet, ezt mi soha nem tudjuk meg.
  Mindenesetre “kihívás”, hogy nem egy barna bőrű gyalázott meg egy nőt DNS mintával megpecsételve, vagy kapott le egy válltáskát egy idős nőről, hanyatt döntve, és megölve azt a térfigyelő kamerák alatt.

 13. A kerék nyomokból ítélve nem húzodott félre, tehát nem lett öngyilkos. Az ember ha öngyilkosságot követ el, nem az út közepén teszi áll meg, hanem beljebb áll, leállítja a motort, és úgy lövi fejbe magát. Ez gyilkosság lesz. És utána nyilván rágyújtották az autót, remélve, hogy a bűnjeleket így el tudják tüntetni.

 14. Hirtelen felindulásból kijelenteni, hogy nem történt bűncselekmény,” enyhe” túlzás. Ez még a sokat látott bűnügyi filmekben sem így hangzik el.

 15. Először fejbelőtte magát,utána felgyújtotta magát….Vagy fordtva????Ennyi BARMOT egy rakáson…

Comments are closed.