Fényárban úszik a város – minden dísz a helyére került

A Biokom munkatársai az összes karácsonyi fényfüzért, oszlopdíszt és dekorációt kihelyezték a városban. Bár idén új elemek beszerzésére nem volt lehetőség, azonban így is nagyobb a fényár, mint az elmúlt években. Hogy ez hogyan lehetséges, arról Meixner Barna, a városi cég ügyvezetője beszélt a PécsMa.hu-nak.

hirdetés
Uránia Mozi

Az elmúlt napokban folyamatosan járták a várost a Biokom emberei, és azon ügyködtek, hogy az ilyenkor megszokott karácsonyi fények ismét a helyükre kerülve járuljanak hozzá az ünnepi hangulathoz.

Hangulatos lett a belváros

– Mostanra befejeztük a munkát, minden a helyére került – számolt be róla lapunknak Meixner Barna, a Biokom ügyvezetője. – Sajnos azt mindannyian tapasztalhatjuk, hogy az idei advent más. A vírushelyzet erre az időszakra is rányomja a bélyegét, azonban munkatársainkkal azon dolgoztunk, hogy azért egy kicsit hozzá tudjunk járulni az ismerős érzések felidézésében. Bár új világító díszeket idén nem tudtunk beszerezni, így is elmondhatom, hogy talán minden eddiginél több díszesen világító berendezést tudtunk kihelyezni. Az utóbbi években akadtak ugyanis meghibásodott, rossz égősorok, díszek, amik korábban nem is kerülhettek ki. Ezeket most megjavítottuk, így ismét megszokott helyükre, az utcákra kerülhettek.

Összesen

72 darab, épületek közti, úgynevezett átfeszítést, 128 oszlopdíszt és 30, a fákat díszítő fényfüzért helyezett ki a Biokom.

Ezen felül pedig igyekezett még néhány aprósággal kedveskedni a pécsieknek.

A Biokom az elmúlt napokban az összes karácsonyi fényt a helyére tette a városban

– A Zsolnay Kút hangulatos díszkivilágítása újdonság – árulta el Meixner. – Akad kér olyan helyszín, ahol eddig nem volt mindenki karácsonyfája, azonban Hirden és a Magyarürögi úton idén már kihelyeztünk. Mivel ebben az évben a Széchenyi téren felállított fa nagyon nagy, eleinte kicsit szellős volt díszítés szempontjából. Beszereztünk azonban új díszeket a fenyőre, és most már teljes fényében pompázik.

Meixner azt is elmondta, hogy a mindenki karácsonyfája alatt található „ajándékok” is az idei év vívmányai. Azokat a Biokom munkatársai készítették, és nem csak időjárás, de a cég reménye szerint vandál-állók is. Mivel a gyereke egésze nyugodtan fel is mászhatnak a díszekre, a Biokom vezetője szerint amolyan karácsonyi szelfipontként is funkcionálhat.

A Biokom mostantól rendszeresen ellenőrzi majd valamennyi kihelyezett díszt, így ha bármilyen meghibásodást vagy sérülést észlelnek, azt azonnal orvosolni tudják.