Megszólalt a Fidesz-KDNP frakcióból távozó Fodor

Fodor Ibolya hétfőn bejelentette, hogy távozik a pécsi Fidesz-frakcióból, erről levélben értesítette a párt városi elnökét és a frakciót is. Decsi István frakcióvezető javasolni fogja a pécsi képviselőcsoportnak, hogy fogadják el Fodor kérését.

Nem várta meg, hogy kizárják, Fodor Ibolya inkább maga lépett ki a Fidesz frakcióból, erről pedig levélben értesítette a párt pécsi elnökét és a frakcióvezetőt is.

Alig hogy a Fidesz pécsi alelnöke, Decsi István jelezte érdeklődésünkre, hogy a frakció két napon belül döntést fog hozni a sikkasztásért elítélt képviselő ügyében, megérkezett hozzánk Fodor Ibolya levele. Ebben azt írja: miután a támadások már nemcsak őt, hanem a Fidesz-KDNP-t is érintik, megköszönve az eddigi támogatást, felajánlja a Fidesz-KDNP frakciójából való kilépését.

Azt is írta viszont, hogy a továbbiakban is “meg kívánja őrizni képviselőségét a pécsi közgyűlésben és kiszolgálni a neki bizalmat adó választópolgárokat”, vagyis nem mond le képviselői mandátumáról.

Decsi Istvánt a bejelentést követően azt mondta lapunknak: kedden ülésezik a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja, amely dönt a kérdésben. Hozzátette: ő javasolni fogja a tagoknak, hogy fogadják el Fodor Ibolya kérését.

[box title=”Fodor Ibolya pártpolitikai karrierje”]

2014. október 12.: Megválasztják a Fidesz-KDNP színeiben, de nem párttagként pécsi képviselőnek a 19. választókerületben.

2014. novemberének közepe: Fodor Ibolya a következőket írta ki Facebook-üzenőfalára: “Ma az igaz, nemzetét féltő magyar ember tudatosan, higgadtan, felkészülve néz szembe az ellenséggel. Az utca jelenleg csak a gyarmatosítók és kiszolgálóik, a hazaárulók játszótere.”

2014. novemberének vége: A Facebookon tüntetést szerveztek a pécsi képviselő ellen. A „Mi nem áruljuk a hazát” elnevezésű demonstráción felszólították a mandátumáról való lemondásra.

2014. december 5.: Péntek este az RTL Klub híradója beszámolt arról, hogy egy korábbi bírósági ítélet szerint Fodor Ibolya korábbi férjével közösen a megyei laptól több mint 12 és fél millió forintot sikkasztott. Ezért jogerősen elítélték másfél évre, a büntetés letöltését három évre felfüggesztette a bíróság.

2014. december 6.: A Fidesz szóvivője, Tuzson Bence az RTL Klub híradójában kijelentette, a sajtóból értesültek arról, hogy mi történt, mit követett el Fodor Ibolya. Közölte, belső vizsgálatot indítanak, mert csak “tiszta, feddhetetlen” politikusai lehetnek a Fidesznek.

2014. december 8.: Fodor Ibolya bejelentette, hogy kilép a városházi Fidesz-KDNP frakcióból, s függetlenként folytatja.[/box]

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Fodort 2003-ban egy év hat hónap börtönre ítélték folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt, ám ezt három év próbaidőre felfüggesztve.

Fodor a Baranya megyei napilap könyvelőjeként dolgozott 1993 január elsejétől, akkori férje megbízási szerződésben állt a lapot kiadó Axel-Springer Kft.-vel terjesztési feladatok ellátására. A lapunk birtokába került hivatalos bírósági dokumentumok szerint Fodor férje 1998 januárjától a lap terjesztése során beszedett összegeket nem fizette be, azokat eltulajdonította, felesége, Fodor pedig hamis könyvelés révén azt a látszatot keltette, hogy férje teljesítette kötelezettségeit. Mindezek miatt Fodor Ibolya férjének 12,557 millió forint tartozása keletkezett az Axel-Springer felé.

[box title=”Fodor Ibolya: az vesse rám az első követ aki bűntelen (kedd reggeli Facebook-bejegyzés)”]

“Átbeszélve a családdal, barátokkal, és azokkal, akik bizalmat szavaztak, akik nagyon sokat dolgoztak a győzelmünkért, a következő kiegészítéseket tenném, hogy teljes képet adjak a körülöttem zajló eseményekről: Már az ellenem készülő, írott sajtó címszalagjai sem a valóságot tükrözik, amit jó lett volna helyesbíteni, de hallgatnom kellett!! Nem Fodor Ibolya sikkasztott, hanem a volt férje!

Fodor Ibolya nem sikkasztásért kapott felfüggesztett büntetést 11 éve / maga az eset 15 éve történt/ hanem bűnsegédként, mint azt a sajtóközleményben is olvasható. A bűnsegédlet pedig abból állt, hogy miután volt férjem a kintlévőségeit nem szedte be, a folyószámláján hiány mutatkozott, és csak gyűlt. Figyelmeztettem, hogy fel lesz bontva a szerződése, utcára kerülünk a két kiskorú gyermekkel, hiszen egy keresetből lakáskölcsönt törleszteni, lakást fenntartani, és két iskolás gyermeket ellátni lehetetlen. A bűnöm, hogy belementem abba, hogy amíg beszedi a pénzt, másik folyószámláról átkönyvelek tételeket az övére, és amikor befizeti, visszakönyvelem. Egy fillér más pénzéből nem került hozzám!! Azért a számviteli fegyelem megsértése, lett alapból kommunikálva, mert alapból az volt a vád. És sajnálom, hogy belementem abba anno, hogy ne fellebbezzünk ellene az ügyvédemmel, csak már annyira megviselt az elhúzódó per, és az hogy eközben elúszott a lakásom, amit az Uránbányától kaptam, és mindenünk, hogy örültem, hogy vége. TEHÁT NEM SIKKASZTOTTAM!!

És a vád a volt férjem ellen nem 12 millió, hanem 6 millió alatt állt meg, mert időközben beszedett valamennyi pénzt és az befizetésre is került. Ezért is kapott csak annyit, amennyit…….

Más: Ezért a győzelemért, ami nagyon-nagyon sok munkába került, több mint egy tucat olyan ember dolgozott, aki egyik sem Fideszes aktivista!! Dolgoztak, mert hittek, és hisznek bennem, mert nagyon sokat tettünk ebben a városrészben, és mondhatom, hogy, a városban is!! És,látták mennyit teszek a Fideszért, hogy mennyit dolgoztam érte már 2010-ben is, és elhitték nekem, hogy a Fidesz lehet csak a jövő. És nem öregek, mint a legtöbb aktivista, hanem mind fiatal, aki hozta magával a családját, a barátaikat, és akik most is készek bármikor kiállni értem, csak a szabad jelzésre várnak.

Csak tekintsetek rá a KÉK egyesület honlapjára. Méltán jó hírű az első helyi termelői piac, ami az én ötletem és mi indítottuk együtt az egyesülettel. Már 4 éve ezrek látogatják hétvégente, közel 200 árusunk van jelen a város két pontján, Uránvárosban, és a Belvárosban.Már most országos híre van!! Nemrég volt egy előadó Pestről, aki mondta, hogy ott egy előadáson hallotta példaként felhozni a Pécsi Tüke piacot! Hamarosan elindítom a levédetését. A közösségi házunk a hét minden napján 8-20-ig nyitva és minden nap programok várják a Pécsieket. Mindezt 3 millió forintból évente!!

Ami a közüzemekre sem nagyon elég! A programokra mi teremtjük meg a forrást! Sportpályáinkon százak fociznak, kosaraznak, az idősebbek lábtengóznak, a parkot miután nem kis munka 3 hektárt úgy rendben tartani, hogy a fű sosem nő meg, a bokrok fák nyesve vannak, a padokat igyekszünk mindig pótolni több százan látogatják. Szinte egybeforrt a párt és az új lakótelepi közösség (a párt kertvárosi bázisa) neve az enyémmel. Önkéntes munkából, lelkesedésből teszi ez a csapat, velem az élen, mert bizony az sem kis munka hogy ezt kézben tartsam, és ha elfogy a lelkesedés, hát újra mozdítsam. De sikerült. eddig.

Fogadjuk a szabálysértésért elítélt embereket, ami nem kis mentális megterhelés, mert van közöttük, drogos, alkoholbeteg, prostituált, többszörösen büntetett. Szintén önkéntes munkában nyári táboroztatjuk a gyerekeket 4 héten át, és már annyira népszerű, hogy már májusban betelik a négy turnus. Családokat látogatunk, rászorulókon segítünk, hajléktalanokat fogadunk télen. Jár hozzánk Budapestről egy tréner, aki azt mondta, hogy a mi egyesületünk több tízmillió forintos évi munkát tesz le az asztalra…rengeteget dolgozik, ideje lenne jól kommunikálnunk ezt, mert az emberek, a város természetesnek veszi, és nem érzékeli mit, mennyit is teszünk. És sorolhatnám, de a lényege hogy nem kis munka árán jutottam el odáig hogy ezt a körzetet megnyertem. És nem kevesek dolgoztak érte szívvel lélekkel.

Magyarország törvénye értelmében Az elmúlt hetek és különösen az elmúlt napok velem kapcsolatos hírei és történései nem jogosítanak fel senkit arra, hogy a múlt történései miatt további támadások kereszttűzébe kerüljek. „ 98. § (1) A mentesítés folytán – törvény eltérő rendelkezése hiányában – az elítélt mentesül a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól.(2) A mentesített személy büntetlen előéletűnek tekintendő, és – törvény eltérő rendelkezése hiányában – nem tartozik számot adni olyan elítéltetésről, amelyre nézve mentesítésben részesült.” „100. § (1) E törvény erejénél fogva áll be a mentesítés d) felfüggesztett szabadságvesztés esetén a próbaidő leteltének napján” Magyarország törvénye, De legfőképp Isten színe előtt bűntelen vagyok.Ő, a A legfőbb ítész majd mérlegel és ítéletet hoz! De addig itt most felemelem fejem és dolgozni fogok, dolgozni azokért akik megválasztottak! Szolgálni, kiszolgálni őket.Mert nem engedem hogy azok akiknek az én sárba döngölésem volt életük legfőbb célja, elérjék azt.

Isten velem van., és hála neki még nagyon sokan akik a napokban támogatásukról, és barátságukról biztosítottak.Ennek fényében ítéljen mindenki, ti akik ismertek és akiket becsülök, ezért is-e levél., . És legfőképp az vesse rám az első követ aki bűntelen. Köszönöm mindenkinek aki tett értem. Isten áldja Magyarországot, és az igaz magyar embereket,Akit bántottam bocsánat aki mellettem áll most is sosem felejthetem, és köszönöm.”[/box]

A napvilágra került ügy miatt az ellenzéki pártok lemondásra szólították fel. Az MSZP pedig egyben arra kéri a civil pénzek szétosztását vizsgáló eseti bizottságot, hogy készítsen teljes átvilágítást a Fodor Ibolya által vezetett KÉK Egyesület elmúlt négy évben végzett tevékenységéről és a neki megítélt önkormányzati támogatások elszámolásáról.

Fodor Ibolya ügyében a Fidesz-frakció is belső vizsgálatot indított, azért a frakció, mert az asszony nem lépett be, vagyis nem volt párttag a Fideszben.

[box title=”Íme a lemondó nyilatkozat”]Lapunkhoz eljutott az az irat, amelyet Fodor a Fidesz pécsi elnökének és a Fidesz-KDNP frakciójának küldött. Az alábbiakban változtatások nélkül közöljük levelét:

“Tisztelt Elnök Úr, Tisztelt Frakcióvezető úr!

Az elmúlt hetek és különösen az elmúlt napok velem kapcsolatos hírei és történései nem jogosítanak fel senkit arra, hogy a múlt történései miatt további támadások kereszttűzébe kerüljek.

Ezt a kijelentésemet alátámasztja Magyarország Büntető Törvénykönyvének 98§ (1)-(2) bekezdése és a 100 §(1) bekezdése d) pontja.

„ 98. § (1) A mentesítés folytán – törvény eltérő rendelkezése hiányában – az elítélt mentesül a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól.(2) A mentesített személy büntetlen előéletűnek tekintendő, és – törvény eltérő rendelkezése hiányában – nem tartozik számot adni olyan elítéltetésről, amelyre nézve mentesítésben részesült.”

„100. § (1) E törvény erejénél fogva áll be a mentesítés d) felfüggesztett szabadságvesztés esetén a próbaidő leteltének napján”

Továbbiakban is meg kívánom őrizni képviselői minőségemet és kiszolgálni a nekem bizalmat adó választópolgárokat.

Miután a támadások már nem csak engem, hanem a Fidesz-KDNP-t is érintik, megköszönve az eddigi támogatást, felajánlom a Fidesz-KDNP frakciónak a kilépésemet.
Tisztelettel:
Fodor Ibolya
Pécs, 2014. december 8.”
[/box] [box title=”Tájékoztatás büntetőügyben” box_color=”#680d0d”]A bíróság a következő tájékoztatást adta lapunknak a Fodor-ügyben (ő volt a másodrendű vádlott a tájékoztatóban):

A Pécsi Városi Bíróság 2003. november 12-én kelt ítéletével R.L. I.r. vádlottat folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettében, R.L.-né II.r. vádlottat folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettében, mint bűnsegédet mondta ki bűnösnek, és ezért az I.r. vádlottat 2 év börtönre, 3 év közügyektől eltiltásra, a II.r. vádlottat 1 év 6 hónap börtönre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását R.L.-né II.r. vádlott tekintetében 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet R.L.-né II.r. vádlott vonatkozásában 2003.november 17-én emelkedett jogerőre, míg R.L. I.r. vádlottal szemben a Baranya Megyei Bíróság, mint másodfokú bíróság 2004. február 24-én azt megváltoztatta, a bűnügyi költségre vonatkozó rész hatályon kívül helyezésével és erre vonatkozóan különleges eljárás lefolytatására hívta fel az elsőfokú bíróságot, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

A bíróság által megállapított tényállás szerint röviden:

R.L. I.r. vádlott 1995. január 2-án szállítással vegyes megbízási szerződést kötött az Axel-Springer Kft.-vel egy heti, illetve több napi lap nagykereskedőknél történő terjesztésére a Kft. által meghatározott területeken és módon. A feladata az volt, hogy a nyomdától a helyi és fővárosi napi lapokat I.r. vádlott terhelési bizonylattal vette át, majd ő ugyanígy terhelte tovább az árusításban résztvevő árusoknak, a kiadó pedig a szállításért szállítási díjat fizet. Az I.r. vádlott a szerződés szerint havonta volt köteles elszámoltatni az árusokat és a kapott összeget a hónap utolsó vasárnapját követő 10 munkanapon belül befizetni a kiadó javára, annak pénztárába közvetlenül vagy utalványon.

R.L.-né II. r. vádlott 1993. január 1-től, mint könyvelő dolgozott a Kft.-nél.

Az I. r. vádlott 1998. januárjától kezdődően az Új Dunántúli Napló terjesztése során beszedett összegeket nem fizette be, azokat eltulajdonította, a II. r. vádlott – valótlan adatokat könyvelve – a férje vevői folyószámláján mutatkozó számlatartozásokat más, általában hirdetési partnerek által befizetett összegek szabálytalan átkönyvelése révén fedezte azt a látszatot keltve, hogy férje befizetési kötelezettségeit teljesítette.

Az I. r. vádlott és a Kft. között fennállott szerződés 1999. augusztus 18-án kölcsönös megegyezéssel, azonnali hatállyal megszűnt azzal, hogy a felek elszámolási kötelezettségüknek 1999. szeptember 20-ig eleget tesznek. A II.r. vádlott munkaviszonya 1999. június 30-án szűnt meg. 1998-1999. években R.L. I.r. vádlottnak az Axel -Srpinger Magyarország Kft. felé összesen 12.557.737 forint tartozása állt fenn, ebből az összegből különböző módokon, mindösszesen 5.504.200 forint befizetése történt meg. Pécs, 2014. december 2.

Dr. Sebestyén Ágnes a Pécsi Törvényszék sajtószóvivője [/box]

hirdetés
Hirdetés

1 hozzászólás

Comments are closed.