Hamarosan megnyílik a megújult Centrum parkoló egy része, de folytatódnak a munkák

Szeptember 22-én reggel 6 órától megnyílik a forgalom előtt a parkoló eddig elkészült része, viszont az átadóval egy időben tovább folytatódnak a munkák. Ezért ismét korlátozásokra, lezárásokra kell majd számítanunk – tájékoztatta lapunkat a pécsi önkormányzat. 

Június 15-én kezdődtek meg a munkák a Centrum parkolóban, akkor a terület jelentős részét le kellett zárni, mely természetesen megnehezítette a belvárosban közlekedők életét. A pécsi önkormányzat célja az volt, hogy lecsökkentse a kivitelezés időtartamát, amennyire csak lehet.

hirdetés

A munkák során több probléma is felmerült, azonban sikerült mindent gyorsan elhárítani, a Strabag Építő Kft. sok dolgozót és óriási gépparkot vonultatott fel a helyszínen, így végül a tervezett határidő előtt be tudta fejezni a parkoló kivitelezésének első részét.

Az útügyi hatóság segítségével a forgalomba helyezési eljárást is rövid idő alatt sikerült lefolytatni, így az október 1-re tervezett időpont helyett már szeptember 22-én megtörténik az átadás, vagyis

szeptember 22-én reggel 6 órától az elkészült parkolórész megnyílik a forgalom előtt.

A munkák során 162 új térköves parkolóhelyet alakítottak ki, ezek mellett az elektromos autók töltését biztosító parkolóhelyek is bővültek.

A környező terület is megújult.

A járdák új térburkolatot kaptak, sokkal több lett a zöldfelület, továbbá LED-es közvilágítási rendszert építettek ki.

A szeptember 22-i átadóval egy időben azonban megkezdődik a beruházás második ütemének kivitelezése, ezért korlátozásokra, lezárásokra kell majd számítanunk.

  • A Kereskedők Háza és az Ifjúsági Ház előtti területet lezárják mind a gyalogos-, mind a gépjárműforgalom előtt.
  • A korábban ideiglenesen megnyitott Jókai utcai behajtót megszüntetik, a parkolót csak déli irányból, azaz a Nagy Lajos király útja felől lehet megközelíteni.
  • A parkolót kizárólag a Nagy Lajos király útjáról keleti irányból közelíthetjük meg. A párhuzamosan futó projektek kivitelezése október közepéig zárul le, akkortól biztosított lesz, hogy a nyugati irányból is bekanyarodhassunk a Centrumhoz.
  • Délről a felújított parkoló bejáratáig lehet majd közlekedni, az út további részét lezárják.

Mutatjuk a térképet:

hirdetés

Hirdetés