Harminc rászoruló pécsi család jutott karácsonyfához hála ennek az akciónak

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVH) 2018-ban számos kezdeményezéssel támogatta a nélkülözőket. Az év utolsó akciójával rászoruló családok számára ajánlott fel fenyőfákat, amiket ünnepélyes keretek között kedden adtak át – közölte a pécsi vállalat. 

A PVH nem csak sikerekben, hanem társadalmi felelősségvállalásban is gazdag évet zárt, hiszen tizenkét – akciókkal, kezdeményezéssel, városi programokkal és rendezvényekkel tarkított – hónapon keresztül támogatta a várost. Különböző eseményeivel közösséget kovácsolt a helyiekből, legyen szó művészetről, a gyerekekről vagy az idősekről – írta a vállalat közleményben.

Hiszen a Pécsi Városi Gyereknap több mint 10 ezer gyerkőc napját tette felejthetetlenné, a PTE Művészeti Karával együtt megnyitott kiállítás összehozta a város régi és új művészeit, az AngyalGyár pedig megmutatta, hogy senkinek sem kell egyedül töltenie a karácsonyt, mert a társaság ott segít, ahol szükség van rá. Az előző évben az AngyalGyár akció tette fel az i-re a pontot, idén azonban még egy karácsonyi akcióra sor kerülhetett, amivel kerek lett a 2018-as év.

Mind tudjuk, a meghitt karácsonyi ünnepléshez nélkülözhetetlen a karácsonyfa. A szimbólum, amely alatt összegyűlik a család, ahol gazdát cserélnek az ajándékok, és ami beragyogja az otthont. Ezért az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ igazgatójának, Nagy Istvánnak a közreműködésével a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. az idei év méltó lezárásaként harminc darab lucfenyőt adományozott a városban élő, rászoruló családok számára. A felajánlott karácsonyfák egy részét személyesen vehették át az érintettek, azonban azok sem maradtak fa nélkül, akik a szállítást nem tudták megoldani, hiszen az egyesület mikrobusszal mindenkihez eljuttatta.