Hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatásában nyújthat segítséget a város

Nem könnyű most a diákságnak, ezért próbál segíteni a Pécs-Normandia Lions Club

A Pécs-Normandia Lions Club hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásához kér segítséget az önkormányzattól. A jövő heti online „közgyűlésen” születik döntés a támogatásról.

Több évtizedes kapcsolatban van már Pécs Megyei Jogú Város önkormányzatával a Pécs-Normandia Lions Club. A szervezet feladat-ellátási szerződésben áll a várossal, és sok egyéb mellett hosszú ideje foglalkozik kiemelten a hátrányos helyzetben lévő gyerekek felzárkóztatásával. Éppen ezzel kapcsolatban kért most segítséget a várostól.

A Mindenki Pécsért–DK városházi frakciójának vezetője, Kunszt Márta avatott be minket a részletekbe.

– A Pécs-Normandia Lions Club a múltban jellemzően a nyári időszakban segített a tanulási nehézségekkel küzdő, hátrányos helyzetű gyerekeknek – mondta a politikus. – Főként tanár szakos egyetemi hallgatók vállalták a „korrepetálásokat”. Sajnos a pandémia, mint oly sok mindent, a felzárkóztató programot is komoly kihívások elé állította. A digitális oktatás miatt ugyanis azok a fiatalok, akik eleve tanulási nehézségekkel küzdenek, még nehezebb helyzetbe kerültek. Arról nem is beszélve, hogy az online oktatás sajnos nem mindenki számára elérhető, akadnak például családok, ahol nincs megfelelő internetkapcsolat, vagy épp eszköz ehhez. A Pécs-Normandia Lions Club éppen ezért azt találta ki, hogy jelen helyzetben nem csak nyáron, hanem év közben is szeretne segítséget nyújtani azoknak, akiknek szükségük van erre. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy alkalmazni tudjanak 4 órában egy pedagógust – ebben kérték az önkormányzat segítségét. A pedagógus bérét kérik a várostól támogatás formájában, ami mintegy 1,5 millió forint. Erről fog dönteni jövő héten a polgármester, a képviselőtestület véleményének meghallgatása után.

hirdetés
Uránia Mozi