Helyi kezdeményezésre megmenekült és megújult a Kukutyin-park és játszótér

Társadalmi kezdeményezésnek köszönhetően öltött új külsőt a Bányász utca és a Besenyő utca kereszteződésében fekvő játszótér és park, melyet korábban rossz állapota miatt fel akartak számolni. A helyi lakosok, az Élethíd Segítő Kutya Alapítvány, valamint az önkormányzat és pécsi cégek összefogásának hála a környékbeli családok, fiatalok, idősek és kutyások egy csodás új területet vehettek át péntek délután. 

hirdetés
Uránia Mozi

Mint az átadón elhangzott, a terültettől néhány méternyire lakó Lukács Éva és olasz származású férje, Convento Paolo voltak azok, akik előálltak a játszótér és a körülötte fekvő park megszépítésének ötletével. Hála nekik a helyiek mind összefogtak és a hely önerejükből megmenekülhetett, sőt megújult formában várja a látogatókat.

Péterffy Attila polgármester az ünnepélyes szalagvágást megelőzően elmondta, nagyon örül annak, hogy ilyen összefogást és eredményességet tapasztalt a helyi lakók részéről, megköszönte nekik a csodás munkájukat. Hangsúlyozta, ezzel példát mutattak a pécsieknek.

– Mikor P. Horváth Tamás képviselő úr elmondta nekem, milyen sokan fordítottak rengeteg energiát és szabadidőt, sőt pénzt is rá, hogy közösségi célként hozzájáruljanak ennek a parknak és játszótérnek a felújításán, nagyon büszke voltam. A város nevében szeretném a hálámat a segítők felé kifejezni, mert a mai átadás nagyon fontos közös eredmény – mondta a polgármester.

Balról jobbra: P. Horváth Tamás, Péterffy Attila, Convento Paolo

Mint az eseményen kiderült, még ebben a hónapban sor kerül a játszótéren jelenleg található játékok szabványossági felülvizsgálatára, ezután a nem megfelelőek helyére újak kerülnek. P. Horváth Tamás, a körzet önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, képviselői keretéből 600 ezer forintot ajánlott fel, az elemeket ebből fogják kicserélni. Az összegyűlt szülőktől pedig azt kérte, tegyenek javaslatokat arra, milyen új játékokra tegyenek szert.

Egy kis érdekesség...
Egy régóta a környéken élő hölgy a beszédes Kukutyin névvel kapcsolatban lapunknak elmondta, kisgyermekként édesanyjától úgy hallotta, hogy a területet, melyen most a park is húzódik Ullmann báró a bányászainak tartotta fenn, nem engedte azt beépíteni a jó kilátás érdekében. Emiatt nevezték el a környéket Kukutyinnak, mondta. Visszaemlékezett, hogy akadt rá példa, mikor ismerősök levelet küldtek a családja számára, melynek címzésekor csupán annyit írtak: „Pécs, Kukutyin”, a postás pedig minden további nélkül kézbesítette azt. A hölgy szerint a terület elnevezése miatt kapta a régóta álló játszótér és park is ezt a nevet. 

Íme, itt van galériánk az eseményről: 

Hirdetés