Hét gyerekkel borult fel a kisbusz + Videó

Orfű és Remeterét között felborult egy gyerekeket szállító busz. A sofőr és egy kisgyermek sérült meg. A Mecsekben helyenként több centis hó is van. 

Kasza Anett, a katasztrófavédelem szóvivője azt mondta, a baleset hétfőn késő délután történt a Pécs és Abaliget között futó mecseki útszakaszon.

fotó (2)

A hét kisgyermeket szállító kisbusz megcsúszott, majd árokba hajtott. A baleset során a sofőrön kívül egy gyermek szenvedett könnyű sérüléseket.

fotó (3)

A műszaki mentést, a sérültek ellátását megkezdték, a szakaszon teljes útzár van érvényben.

fotó (1)

A helyszínen tartózkodó kollégánk elmondta: az útszakasz síkos, havas; a kisbusz megcsúszhatott, ezért borult fel. Úgy tudjuk, a kisbuszban abaligeti iskolások ültek.

Frissítve (17:58)

A rendőrség is közleményt adott ki, amelyben leírják: az elsődleges adatok szerint egy gyermekeket szállító gépjármű a vizes úttesten megcsúszott és árokba borult. A közlés szerint a mentők még a helyszínen több sérültet elláttak, az elsődleges adatok szerint ketten sérültek meg könnyebben. A műszaki mentés ideje alatt a rendőrök az érintett útszakaszt lezárták, ezért az autósok megnövekedett menetidővel számoljanak. A baleset körülményeit a Pécsi Rendőrkapitányság vizsgálja.

17 HOZZÁSZÓLÁS

 1. kamillás! Kíváncsi lennék neked mi ér meg több milliót?
  Egy jól működő kistelepülési általános suli sok áldozatot megér!
  Máskülönben szerinted mi a több, 1 kisbusz vagy 8 személyautó CO2 kibocsájtása?
  Hajrá Abaligetiek!

 2. Annak a 8 gyereknek busz, szuper !!! Költséghatékonyság, Jó lehet ilyen iskolába járni! mellesleg 10 perc a barlangban biztos megér több millió ft-ot.!!!!!hordják ki a szülők őket, más szülő is elviszi iskolába a gyerekét, akár több 10 km-re ha olyan nagyon jó a suli.vagy vegyék meg az érintett szülők vagy azok akik saját célra használják az iskola buszát.Nevetséges.

 3. Kedves Jóakarónk!
  A híradásokból bizonyára értesült róla, hogy hétfői napon a havas idő és a rossz útviszonyok miatt az Abaligetet Péccsel összekötő szerpentinen felborult egy iskolabusz. Szerencsére a balesetet mindenki épségben megúszta, a jármű azonban totálkárosra törött. Ezzel szállítottuk iskolánkba Pécsről nap mint nap azt a nyolc gyermeket, akik az asztma program miatt járnak hozzánk. Az iskolának beláthatatlan terhet jelent egy új mikrobusz beszerzése, ezért szülői összefogásunk mellett az Ön segítségét is szeretnénk kérni, hogy mielőbb elháruljon az akadály a gyerekek utaztatása felől.
  Köszönettel vesszük mind anyagi segítségét, melyet az alábbi számlaszámra utalhat át:

  MKB 10300002-24645454-49020047

  Szívesen fogadjuk egyéb támogató vagy természetbeni felajánlását, ötletét, amivel a probléma megoldásával segítségünkre lehet.
  Az iskola elérhetősége: Szent Mária Magdolna Általános Iskola
  7678 Abaliget
  Kossuth u. 82-84
  72/ 498-724
  iskola@pphf.hu

  Segítségét előre is köszönjük!
  Áldott, békés karácsonyt és balesetmentes újévet kívánunk!

  Az abaligeti Szent Mária Magdolna Gyakorló Általános Iskola
  Szülői Munkaközössége

 4. Szerintem mielőtt itt mindenki neki áll vádaskodni gondolkodjon el azon hogy mért a sofőr a hibás? Eset a hó nem volt letakarítva az út ami a képeken is látszik amúgy meg +5 fok körül ajánlott feltenni a téli gumit.
  Ami azt jelenti mostanában azért kb. 6-10 fok volt akkor miről beszélünk?

 5. Egyébként ha a KPM letisztított volna az utat akkor ez nem történik meg. Május óta azt szajkózzák hogy ők felkészültek a télre.

 6. Téli gumis busz, mindenki be volt kötve, nem ment gyorsan, megcsúszott, meredek a partoldal, ezért fejre állt.

 7. Nagyon csináj
  Juk , ezt a tőrténetet de a szülöknek mien érzés lehet????

 8. Érdekes soha sem lehet megtudni, hogy nyári vagy téli gumival és milyen állapotúval történt a baleset.

 9. Nagyon sajnálom az egészet, de egyet nem értek a jó híreket miért nem lehet ilyen gyorsan feltenni, mért csak a rosszat kell.

Comments are closed.