Hoppál: nemzetünket veszélyeztetik

Egyre több olyan ügyben nyilvánul meg Brüsszel, az európai vezetők, amelyek már a nemzeti hatáskör és szuverenitás határát átlépik, beleszólnak a függetlenségbe – mondta Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a Nemzeti Konzultációról tartott pécsi sajtótájékoztatón.  

hirdetés
Uránia Mozi

Az államtitkár elmondta, a migránsok kötelező betelepítéséről szóló  őszi népszavazás megmutatta: a magyarok egyértelmű állást foglaltak a brüsszeli elképzeléssel szemben, sokkal nagyobb erővel lehetett azt az álláspontot képviselni Brüsszelben.

– A déli határon felhúzott kerítés, a migránsok regisztrációja a határon, mind jó döntésnek bizonyult, miközben Brüsszel még mindig ragaszkodik a kvóta alapú megoldásához – mondta Hoppál Péter.

Brüsszel ugyanakkor más tekintetben is bele akar szólni a magyar ügyekbe: a tervezett új adópolitika és az energetikapolitika európai egységesítése esetén az a kiszámítható adócsökkentés ami itthon végbement, értelmét vesztené. A programot, aminek teljesítéséért keményen megdolgoztunk, veszélyeztetik Brüsszelben.

Pécs bizonyított
“Hosszú évek kemény munkája forog veszélyben”

Az államtitkár kitért arra, is hogy a magyar kormány tiszteletben tartja a szólásszabadságot. Ezért a főváros utcáin folytonosan szerveződő tüntetésekkel szemben sem lépnek fel. Csupán az a kérdés, kik generálják ezeket az akciókat. Egyre több a külföldről támogatott szervezet, ezért kell tisztábban látni, honnan jönnek – fogalmazott.

– Magyarországnak a hosszú évek kemény munkája során elért eredményeiért most meg kell küzdenie. Az országvezetés beleáll ebbe a küzdelembe, de mindenek előtt a Nemzeti Konzultáción állásfoglalást kér a polgároktól: folytassuk ezt az irányt, vagy ezek a kérdések nem érnek annyit, hogy kiálljunk értük – így Hoppál.

A kérdőívek minden háztartásba eljutnak, de interneten is ki lehet tölteni azokat. A pénteki adatok szerint egyébként interneten már több mint ötvenezren, postán mintegy háromszázezren küldték vissza a konzultáció kérdőíveit.

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. azért meg lett a jutalma a Hoppál- Zsigó párosnak, a sok hazudozás jól fizető állást jelentett!

  2. Nope.
    Ha megállítjuk Brüsszelt, akkor majd alaposan gyűrthegység lesz mögötte, mert az eurázsiai lemez megy tovább. Így viszont előtte meg egy nagy árok fog létrejönni.
    Szerény véleményem, hogy kicsit nagy gabalyodás lenne, inkább hadd pörögjön Brüsszel továbbra is az eurázsiai lemezzel együtt a Föld felszínén 🙂

  3. A nemzeti konzultációra költött pénznek jobb helye is lett volna, az egész szélhámosság. Hazánk fénylő csillaga, Orbán Vitya, meghívta hazánkba a legveszélyesbb korosztályt és lapít. Igazuk van azoknak, akik azt írják a facebook-on, hogy egyetlen becsületes ember sincs a fityesz-kdnp-ben.

  4. A “függetlenségbe” csak az oroszok szólnak bele, egyre inkább. Brüsszelből rengeteg pénzt kapunk Hoppál elvtárs. Én értem, ki van adva parancsba, hogy ezt a sok zagyvaságot és hazugságot el kell mondani, de egyszer majd szembe kell nézni az igazsággal. Azzal, hogy a hazánk leszakad, elveszíti minden versenyképességét és Önök háborús retorikával uszítanak és keltenek gyűlöletet.

Comments are closed.