Húsvét után aszfaltozzák a Honvéd utcát, hamarosan már közlekedhetünk rajta

Április 9-én az utolsó szennyvízvezeték is földbe kerül a Honvéd utcában, ezzel lezárul a több utca víziközmű-hálózatának korszerűsítését magába foglaló, összesen 200 millió forint értékű komplex rekonstrukció – olvasható a Tettye Forrásház Zrt. közleményében.

Az utolsó ütemben a Honvéd utca teljes szélességében új aszfaltburkolatot kap. A marási és burkolat-helyreállítási munkák április 14-én kezdődnek, ha tehetjük, április 24-ig kerüljük a Honvéd utcát.

Ez idő alatt az utcán teljes forgalomkorlátozásra számíthatunk, de a 400 ágyas klinika megközelíthetősége, a mentők bejárása és a gyalogos forgalom végig biztosított marad. A csatlakozó utcákba (Váci Mihály, Budai Nagy Antal, Veres Péter utca) is be lehet hajtani, de a munkagépek aktuális haladásának függvényében rövid ideig előfordulhat, hogy várakoznunk kell.

Így zajlik az út helyreállítása:

1. Április 14–16. között felmarják a Honvéd utca burkolatát.
2. A Honvéd utca – Szigeti úti kereszteződés aszfaltozásával indul a helyreállítás: április 14-én 8 órától várhatóan 17-én 12 óráig félpályás lezárás lesz, a Szigeti út felől nem lehet behajtani a Honvéd utcába; a forgalom rendőrlámpás irányítás mellett a Szigeti út déli sávján haladhat.
3. A Szigeti úttól felfelé haladva április 17–20. között aszfaltozzák a Honvéd utcát, a szakemberek a hétvégén is dolgoznak majd. Előreláthatóan április 21-től már mindkét irányból járható lesz a Honvéd utca.
4. Április 21-től a parkolókat, járdát és a csatlakozó utcák elejét aszfaltozzák.

A Tettye Forrásház köszöni a lakók és a közlekedők türelmét.