Ideiglenesen elköltözik a pécsi gyerekklinika sebészeti osztálya

Megújulnak és átépülnek a közeljövőben a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Gyermekgyógyászati Klinika sebészeti, fül-orr-gégészeti osztályai és műtői. Azért, hogy a munkálatok alatt is elláthassanak minden beteget, a sebészeti osztály október 18-a, hétfőtől a volt Honvéd Kórházba költözik.

A tervek szerint várhatóan másfél évre kerül az osztály a Klinikai Központ Akác utcai telephelyére – tájékoztatott a PTE.

Sebészeti panaszokkal – sérülések, törések gyanúja, kisebb égések – tehát október 18-tól a volt Honvéd Kórházba jelentkezhetnek járóbeteg-rendelésre a gyermekek és szüleik az ügyeleti időszakban is.

Azonban nem egyértelmű sebészeti, általános gyermekgyógyászati panaszokkal – hányinger, hányás, hasfájás –, légúti vagy emésztőrendszeri idegentestek gyanújával, mérgezésekkel, fejsérülésekkel ez után is a gyerekklinika József Attila utcai részlegét kell felkeresni.

Egyébként az Országos Mentőszolgálat (112), illetve a klinika munkatársai telefonon (72/535-900, 38841, illetve 38811 mellék) is felvilágosítást adnak, segítséget nyújtanak egész nap.

A fülészeti járóbeteg-ellátás továbbra is a pécsi gyerekklinika fül-orr-gégészeti rendelésén történik a József Attila utcában.

Hirdetés