Idén sem maradunk POSZT nélkül, plusz forrásokat fordít rá a városvezetés

Összehangolt megbeszélésen tárgyalt az idei POSZT megrendezéséről a fővárosban Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke, Keszég László, a Magyar Színházi Társaság vezetője és Bognár Szilvia pécsi alpolgármester. A városvezetés idén pluszforrásokat biztosít majd a fesztivál számára.

hirdetés
Uránia Mozi

A Pécsi Országos Színházi Találkozót szervező POSZT Nkft. kétharmadát a pécsi önkormányzat cége, a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. birtokolja, a fennmaradó egyharmadot pedig egyenlő arányban a Magyar Teátrumi Társaság és a Magyar Színházi Társaság.

A partnerek egyetértettek abban, hogy a kultúra összetartó ereje Pécsett az identitás elválaszthatatlan része és a POSZT-ra továbbra is úgy tekintenek, mint a színházi évad kiemelkedő szakmai eseményére. Ez konzultációs lehetőség az érintett szervezeteknek is és ezzel együtt kapcsolat a közönséggel.

Ahogy fogalmaztak, mindhárom fél célja egy olyan újra felvirágoztatott POSZT, ami illeszkedik Pécs városfejlesztési stratégiájához, és a két társaság célkitűzéseihez.

A megbeszélésen elhangzott: Pécs önkormányzata kötelezettséget vállal arra, hogy a fenti célok érdekében a korábbi 30 millió felett további 20 millió forintot biztosít a jubileumi 2020-as és az önkormányzati ciklus teljes ideje alatti években a POSZT megrendezésére.