Igazi csemege lesz a zenekedvelőknek a pécsi tehetséges diákok koncertje

A Befutók címet viselő március 21-ei koncert színes, változatos, valóságos zenei kaleidoszkóp lesz, melynek keretében pécsi fiatal tehetségek a pop, a rock, a jazz, a musical, az a cappella és a klasszikus zene világából is bemutatnak majd népszerű dalokat, műveket kétszer hatvan percben. Radóczy Jusztina, a Leőwey Klára Gimnázium ének-zene tanára és a Dzsászti Énekstúdió alapítója szervezi a parádés eseményt, őt kérdeztük a műsorról. 

hirdetés
Uránia Mozi

Radóczy Jusztina következetes és rendkívül eredményes tanár, aki igazi energiabombaként képes a tinédzserekből kihozni a maximumot: tehetséges tanítványai évek óta kiemelkedő eredményeket érnek el rangos megmérettetéseken.

Szerinte nem igaz, hogy a mai kamaszokat semmi sem érdekli, csupán pontos célokat kell megfogalmazni ahhoz, hogy a fiatal tehetségek mentori és pedagógusi segítséggel kibontakozhassanak. Elmondta, a szép eredmények ellenére nem a színpadi fellépések és díjak a legmotiválóbbak diákjai számára, sokkal inkább a zene és az ének által megélt és kiadott érzelmek adják a varázst.

Hónapok óta folyamatosan készülnek a nagy koncertre a szereplők Radóczy Jusztina szerint

– A Pécsi Életmód Egyesülettel közösen beadott pályázat által valósulhat meg a márciusi ötven szereplős koncert, ahol rengeteg különböző műfajt mutatnak be a nagyrészt kamaszkorú tehetségek, de a felnőtt korosztály is képviselteti magát, így minden zenekedvelő megtalálja majd a neki legjobban tetsző produkciót. Nagyon sok rátermett diákkal dolgozom és dolgoztam együtt, akiket érdemes megmutatni a nagyvilágnak, ezzel is elősegítve befutásuk lehetőségét. Azt gondolom, igazán ütős koncert lesz a Kodály Központban, igazi megkoronázása ez a hét éve elindított énekstúdiós tevékenységnek is – nyilatkozta lapunknak a főszervező-énektanár. Hozzátette, missziós jelleggel az is célja az eseménnyel, hogy megmutassa, milyen hatalmas dolgokra képes a középiskolai korosztály is.

Kérdésünkre Radóczy Jusztina azt mondta, számára azért rendkívül fontos a tehetséggondozás, mert úgy érzi, a zenében találta meg leginkább saját előnyeit, amiket megpróbál átadni pártfogoltjainak.

„Ha valaki hozzám kerül, az kemény kiképzést kap ugyan, de a végletekig segítem és támogatom is a diákjaimat”

– mondta nevetve.

Íme egy kis bevezető arról, kiket is láthatunk majd a koncerten: 

A Befutók koncert fellépői:

Énekesek: Balázs Zoltán, Bókai Leila, Cziráki Dézi Hanna, Dienes Rebeka, Dombai Csilla, Gráf Vivien, Kaizer Péter, Kotvász Zsófia, Kővári Dániel, Mehringer Marcell, Nagy-Kovács Máté Norman, Pataki Violetta, Semjén Edit, Szabadkai Lea, Szente Katica, Szőke-Tóka Nikolett
Kísérőzenekar: Baksa Péter, Imre Gábor, Koloncsák Zsolt, Nagy Balázs, Semjén Dávid, Varga Péter Bálint, Wunderlich Márton
Vendégzenekarok: Band On Da Moon, Overjoyed Taste
Kórus: Leőwey Vegyeskar

IDE KATTINTVA tudunk jegyet váltani az eseményre.