Így térnek vissza az MSZP-sek, a DK-sok Péterffyvel a Mindenki Pécsért pártos egyesületen keresztül

Miközben a magát civilnek beállító, ám jobbára baloldali politikusokból álló Mindenki Pécsért pártos egyesület a hivatalos bemutatkozásában kerüli a jelöltek párthovatartozását, addig a Demokratikus Koalíció kifejezetten büszke jelöltjeire.

Fogarasi Gábor jelenleg is a Jobbik városházi képviselője, ennek ellenére a Gyurcsány Ferenc jelenlegi és volt pártjaival szövetkező politikus a párthovatartozását – vagyis azt, hogy jobbikos – nem említi a bemutatkozásában.

De ugyanígy tesz Sík László Lajos, aki hiába volt MSZP-s városházi képviselő, ma már ezt a jelölti bemutatkozásában nem ismeri be, helyette csupán annyit említ, hogy „önkormányzati” képviselő. Ő egyébként alig két éve a mostanában Teneriféről parlamentbe bejáró Tóbiás Józseftől, az MSZP akkori elnökétől vette át a Baloldalért-díjat.

Nyőgéri Lajos – szintén hallgat MSZP-s múltjáról – a szocialista párt frakcióvezetője is volt abban az időszakban, amikor több mint 3 milliárd jutalmat osztott szét a baloldali városvezetés, miközben közel 50 milliárdos adósságot halmoztak fel.

Íme a szocialista politikusok gyűrűjében a magát függetlennek – legutóbb pedig már nagyon civilnek – nevező, az MSZP-DK által pénzelt polgármesterjelölt. (Ezt a Momentum szóvivője vallotta be még az év elején.)

Nyőgéri Lajos frakcióvezető, Gulyás Emil városházi képviselő, Sík László Lajos, az MSZP egykori képviselője, most ismét jelöltje ölelkezik a „nagyon civil” polgármesterjelölttel

Gyurcsány Ferenc jelenlegi pártja, a Demokratikus Koalíció azonban büszke jelöltjeire, így a saját Facebook-oldalukon hirdeti aspiránsait, de hiába nem szerepeltetik jelöltjeik a pártjukat a Mindenki Pécsért pártegyesület politikai listáján, mégis a DK értékeivel azonosíthatóak.

hirdetés
Uránia Mozi