Ingyen buszozhatnak a pécsi nők

Azt várja a város, hogy idén nyártól ugrásszerűen megnő a Tüke-kártya használóinak mai 8-10 ezres tábora, ugyanis rengeteg új, kedvezményeket adó elfogadóhely társult a programhoz. A kártyához augusztus végéig ingyen lehet hozzájutni.

– Hallottam erről az új akcióról, most is épp szórólapokat osztogatnak itt a Széchenyi téren, azért ugrottam be így ebédidőben; azt mondják, gyorsan készen lesz – mondja Adél, egy huszonéves pécsi lány, amikor arról kérdezzük, miért igényelte a Tüke-kártyát éppen most, a városháza bejárata mellett lévő információs irodában.

A város és a kártyát kibocsátó OTP azért kezdett kampányba, mert a két évvel ezelőtt indult programban az utóbbi hónapokban több tucatnyi új cég jelezte: elfogadja a Tüke-kártyát, és 5-20 százalékos kedvezményt is ad a birtokosoknak. Emellett augusztus végéig ingyen lehet igényelni a plasztiklapot, amelyhez eddig 490 forint ellenében lehetett csak hozzájutni.

Pár perc alatt kész

Páva Zsolt polgármester csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az egyre bővülő számú partnerek – jelenleg százötven helyen adnak kedvezményeket Pécsen a kártyabirtokosoknak – mellett két fontos újítás is történt.

– Ingyen utazhat a pécsi éjszakai buszjáratokon július elsejétől pénteken, szombaton és vasárnap az a pécsi nő, aki felmutatja a kártyáját. Így szeretne a város gondoskodni arról, hogy a szórakozó hölgyek biztonságosan, gyorsan hazajuthassanak az éjszakai órákban – mondta el Páva.

Emellett hétköznaponként hetente egyszer három órán át ingyen vehetik igénybe a Kossuth téri mélygarázst is a plasztiklapot felmutatók, míg a mindenkori árból húsz százalék kedvezményt is ad ugyanott az üzemeltető.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Tüke-kártya az OTP és az önkormányzat által közösen kibocsátott, speciális kedvezményekre jogosító városkártya. Pécsi kereskedők szolgáltatásai és termékei vásárolhatóak, illetve vehetőek igénybe vele. A kártyát, amely paypass, azaz érintés nélküli fizetésre is alkalmas, minden, 14. életévét betöltött természetes személy igényelheti. Csak azt kell igazolnia a lakcímkártyájával, hogy állandó lakcíme vagy tartózkodási helye Pécs városa.

[frame]Hol, mennyiért, hogyan?

Az új kártyák 2015. december 31-ig érvényesek, azokat igényelni a www.tukekartya.pecs.hu-n, illetve a Széchenyi tér 1. alatti irodában lehet. A Tüke paypass kártyát, illetve nyugdíjasként a Maestro paypass kártyát most augusztus végéig térítés nélkül, igényelhetik a pécsiek. Lehetőség van arra, hogy az igényléssel egy időben, majd később utalással pénzt töltsenek a kártyára; az összeget pedig teljes egészében fel lehet használni a későbbiekben vásárlásra.

[/frame]

Hirdetés

45 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Na, menjetek a büdös francba! Tököm teli van ezzel a sok feminista törvénnyel. Miért kell a nőknek minden igyen legyen? Ingyenbuli, ingyenutazás, ingyenminden?

 2. “Őszinte leszek, elég figyelmetlen tudok lenni, bizonyára ezért is kerülte el a szemeimet az a rész a cikkben, h ezért minden drágább lesz a nem haszonélvezőknek… Hol is olvasható ez?”

  Alapvető közgazdasági tétel, hogy ingyen ebéd nincs. Valaki mindenképpen fizetni fog.

  “Bár nyilván, az élet legtöbb szegmenséből a férfiaknak jóval több jár, de ezt most nem kéne felhozni, hiszen most hogy hozhatom ide ezt…”

  Nagyon eltévedtél, nézd szépen végig az emberiség történelmét, hogy ugyan mivel jár több a férfiaknak. Elárulom, semmivel. Csak a sok emancipunci mindig a felső 5%-ot nézi, az alsó réteget viszont nem, pedig ott is ugyanúgy többségben vannak a férfiak. Hajléktalanok, háborúban elesettek, munkahelyi balesetben lerokkantak, lehet sorolni naphosszat.

  “ez most egy nő ellenes komment tábor, ne merjek ész érveket felsorakoztatni!”

  Áruld már el, hogy hol nőellenesség az, hogy végre a férfiak is szeretnék ugyanazt a kedvezményt megkapni, mint a nők?

  “De ha már tényleg felvinnék az árakat, ami természetesen jelenleg még csak találgatás, az esetben biztos nem fogja a férfi pénztárcákat annyival lehúzni, hiszen még mindig többet keresnek, mint egy nő, bármennyivel lehet a nő jobb az adott munkakörben…”

  Megint a szokásos ostoba lózung. Nem gondolkodtál még el azon, hogy ha valaki ugyanazt a munkát jobban elvégzi, ráadásul kevesebb fizetésért, akkor csupa ilyenekkel lennének tele a munkahelyek? Szerinted a vállalkozók, a multik és az összes cég azt mondja magában, hogy hiába drágább és rosszabb a munkaerő, legalább ki****tam a nőkkel?

 3. összeverték a polgármester lányát, máris ingyenesek az éjszakai buszok a nőknek. Ha a férfiak is ingyen akarják használni, ahhoz a polgármestert kell éjjel összeverni?

 4. A szexuális oktatás a nemi hovatartozásról ki a f@szt érdekel te okoskodó ökör?

 5. Bocsi, de kisebb fogalomzavarban vagy. A transzvesztita csak nőnek öltözik (crossdresser), de nem feltétlenül érzi magát nőnek, mint a transznemű, aki végső esetben át is operáltatja magát. A transzneműség ugyanakkor nem azonos a melegséggel, lehet valaki transzex és hetero is, a nemi irányultság és a pszichoszexuális alkat két külön dolog.

  Ami az éjjeli buszt illeti, érthetetlen miért nem ingyenes MINDENKINEK, aki Tüke kártyával rendelkezik? Teljesen felesleges ez a diszkriminatív, nemi alapú megosztás. Éjjel mindenki fáradt, kiszolgáltatott és esendő, a cég nem emiatt fog csődbe menni.

 6. Minden pasi mondja, hogy transzvesztita, nőnek érzi magát és máris ingyen utazhat. Ha nem akkor irány az egyenlő bánásmód hatóság. A melegek jogai most lettek előnyösek :))))

 7. Tipikus Magyar emberek…. 😀 Ez sz*r, az sz*r, de az is sz*r, és bárki bármilyen kedvezményt élvez, akkor az hogy képzeli? Hát mégis mi folyik itt?! Hiszen egy ekkora óvodában nem kivételezhetünk! Nőknek előny? Hát ne nevettessük már ki magunkat! Mit fog szólni ehhez Kelet? Márpedig mi igenis inkább Kelet, mint Nyugat! Nyugaton túl nagy az egyenlőség! …
  Nő vagyok, gondolom nem volt nehéz kitalálni, miután férfiak csak köpködték eddig a cikket… Őszinte leszek, elég figyelmetlen tudok lenni, bizonyára ezért is kerülte el a szemeimet az a rész a cikkben, h ezért minden drágább lesz a nem haszonélvezőknek… Hol is olvasható ez? Ugyanis én is utálom, ha pozitív diszkriminációban részesül bármely emberi csoport, hiszen mind egyenlőek vagyunk, színtől, nemtől, és talán még vallástól függetlenül is…. Bár nyilván, az élet legtöbb szegmenséből a férfiaknak jóval több jár, de ezt most nem kéne felhozni, hiszen most hogy hozhatom ide ezt… ez most egy nő ellenes komment tábor, ne merjek ész érveket felsorakoztatni! De ha már tényleg felvinnék az árakat, ami természetesen jelenleg még csak találgatás, az esetben biztos nem fogja a férfi pénztárcákat annyival lehúzni, hiszen még mindig többet keresnek, mint egy nő, bármennyivel lehet a nő jobb az adott munkakörben… És persze azt se felejtsük ki, hogy a nők is megveszik azt a bérletet, ugyanis csak hétvégén mehetnek ingyen, szóval nem csak szegény kirekesztett férfiakat sújtja a dolog… :/ Lehet, hogy ez csak egy reklámfogás, de az biztos, hogy a magyar embernél ítélkezőbb, negatívabb, diszkriminálóbb nemzetet nehéz találni a fejlett társadalmak között…

 8. Lee!
  Ha van bérlete azoknak a nőknek, akkor nem kell plusz jegyet venni! De mégis milyen munkakör az, ahol egy nő éjjel dolgozik? Éjjeliőr vagy mi?

 9. És mi lesz azokkal a nőkkel, akik hétköznap éjfélig/hajnalig dolgoznak? Azok miért nem mehetnek haza ingyen? A keresetemből ugyanúgy mennek az adóforintok a városnak is, mint a bulizáskor elköltött ezer forintok áfájából… Támogassuk azt, aki szórakozik, de aki dolgozik, az vagy továbbra is fizessen éjszaka, vagy őt megerőszakolhatják??? (A férfiak felháborodásával pedig teljes mértékben egyet értek.)

 10. És mikor élem meg hogy egyszer valami a férfiaknak lesz ingyen és a nőknek nem?
  Például akkor kompenzációként legyen ingyenes a férfiaknak az éjszakai taxizás 🙂

 11. Felháborító, hogy nem a lakásom ajtajába tesz le a 3-as!!! Az meg különösen gusztustalan, hogy most meg a nőknek kedveznek megint. Áhhh sz.a.r. egy város ez.

 12. Csatlakozom a “feminista” férfihoz- nő létemre.
  Ez már megint egy olyan terület, ahol a nők előnyöket élveznek a férfiakkal szemben. Szerintem egyre többen vagyunk nők, akik arra kérjük a döntéshozókat, hogy legyenek szívesek ne részesítsenek bennünket olyan előnyökben a férfiak rovására és diszkriminálására, amit nem kértünk. A férfiak semmivel sem kevesebbek, mint mi nők, és erőszakot férfiak sérelmére is követnek el. Bízom a józan belátásban!

 13. Tenyleg nem tudja senkisem meglatni a jot a mai viagban?
  teljesen fuggetlenul minden politikatol vegre valami jo is tortenik es egybol elekzdik fikazni!
  szanalmas!

 14. Mindenki azt látja meg mindig, hogy huuuuu de jó ingyen járat és a nők biztonságban vannak! De nincsenek!!!! Az senkinek se jutott eszébe, hogy a busz meg mindig nem a ház előtt rák ki!? A másik pedig, h minden pszihopata felszáll majd a buszra, majd mikor leszáll a nő utána megy és míg hazaérne megtámadja/megeroszakolja!!! Menjen taxival! Bulira, drogra, piara van pénz??? Taxira nincs???? Vagy a kedves szülő menjen érte! Több ismerosomert elmegy a szülő és nem ciki!!! Kampány fogás az egész! Micsoda pazarlás, fel óránként járat…1-2 utasert!!!! Ez senkit sem érdekel!!!

 15. Oké, tehát a következő történik:
  Az egyik nemet (nőket) pozitív szexizmus éri, és ezt ünnepelni kell!

  A férfi adófizetők fogják tehát a nők utazását és parkolását fizetni. Ezért az igazságtalanságért hogyan kompenzáljuk a férfiakat?

  Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy míg egy nőt nagyobb eséllyel erőszakolnak meg, addig egy férfi ellen sokkal nagyobb eséllyel történik erőszakos cselekmény még akkor is, ha a nemi erőszakot is belefaktoráljuk.

  Pécs nem aggódik amiatt, hogy a “bulizásból” haza igyekvő fiúkat és férfiakat megverik, kirabolják, satöbbi?

  Az éjszakai járatok létezése minden bizonnyal hasznos dolog. Talán (talán!) az is hasznos lehet, hogy ezek igénybevétele ingyenes legyen, bár akinek van pénze bulizni, az saját magára vessen, ha baj történik vele, mert elvárja, hogy mások fizessék ki a buszjegyét. De ha nemi alapon teszünk itt megkülönböztetést az csak nemi alapú megkülönböztetés…

 16. Vajon az egyenlő bánásmód hatóság mit szól ehhez a nyilvánvaló nemi diszkriminiációhoz?

 17. De sajnálják a nőktől a dolgot… de az nem megkülönböztetés, h kevesebbet keresnek, és kisebb esélyekkel indulnak egy férfi mellett… meg aztán ők választották azt is, h a sok pszichopata legyilkolja őket… 🙂

 18. Köszi a tippet Pécs Ma, már meg is vettem a bérletet az éjszakai járatra. Éljen az éjszakai csajozás!

 19. Nem kellene elterelni a figyelmet hétfőn induló menetrendről.
  Kíváncsi vagyok milyen káosz lesz mivel egy járattal akarják megoldani a 7, 61, 62,
  vonalon utazok közlekedését. Ne rajtunk spóroljanak! Nem azért vessze a drága összvonalas bérletet, hogy utazzak mintha marha szállító vagonba lennék. Szeretném megkérni a tisztelt képviselő testületet nap mint nap utazzanak majd a tömőt busszal amire lehet, hogy fel se fér majd. Vajon hány sofőrtől szabadulnak meg?

 20. Megkezdődött a kampány! Kíváncsi leszek meddig fog élni ez a jótékonykodás, Páváék részéről. Meg arra is, hogy ki fogja fizetni ezt az ingyen utazgatást. Vagy ezt is a becsületesen fizető utasok nyögik majd, egy bérlet és jegyáremelés kíséretében?

 21. Igen . Teljes joggal lehet az egyenlő bánásmód hatósághoz fordulni. Ez leplezetlen diszkrimináció. Azért kell egy férfinak fizetnie ezeken az éjszakai járatokon , mert nem nőnek született?

 22. Szeretném elmondani Páva úrnak hogy ez diszkrimináció hogy a nők ingyen utazhatnak és most folyik próba per egy olyan ügyben hogy a szórakozó helyekre is a nőknek ingyenes a belépés, így jó lenne megfontolni ezt a döntést mert probléma lesz belőle!

 23. Ez egy nagyon szép gesztus Pávától! Apaként is örülök ennek a hírnek. Jó pécsinek lenni.

 24. Emberek…
  Azért utaznának ingyen a nők, mert megerőszakolják őket?? Akkor napközben miért nem utazhatnak ingyen a 14 év alatti gyerekek? Rájuk akkor is kivetheti a hálójukat egy pedofil állat…
  Bercibácsi! Ha sajnálsz a lányodtól 1500 ft-ot taxira, akkor magadra vess…

 25. Jó ötlet ez az éjjeli ingyenmenet, remélem ingyenkoton is jár hozzá, különben feljelentem a céget diszkriminációért!

 26. Az egy általános szöveg (megnéztem én is). A neten kitöltöd, bemész átvenni és nem kell érte fizetni!

 27. most akkor ingyenes, vagy sem?mert regisztráltam a megrendelésre, majd azt írták válaszul, hogy 1 munkanap múlva átvehetem 2500,-Ft ellenében. És mi van, ha nem veszem át, mert én nem szeretnék érte (sem rá) fizetni?

 28. Ejszakai jarat? Biztos jo lesz! De! Ha leszall,majd a buszrol a lany/no es egyedul megy tovabb haza, ugyanugy meg tudjak tamadni! A busz senkit se a haz elott tesz ki! Ha van penze bulizni, akkor legyen penze egy taxira is, az legalabb a haz elott rak ki! Szoval ha csak a tamadasok megelozese celjabol vannak/lesznek az ejszakai jaratok….nincs ertelme!

 29. Majd, ha megerőszakolják a lányodat, vagy csak szimplán egy ártatlan lányt, akkor gondolkodj el azon mennyire irigy és önző ember vagy!
  Ha semmi nincs az a baj, most, hogy van egy pozitív kezdeményezés ez a baj!
  Itt nem jó semmi senkinek… ez az alapvető probléma!

 30. És ki fizeti ezeket az ingyen utakat a nőknek? A többi utas? A férfiak? Vagy Páva Zsóti zsebből?

 31. Csak nehogy valaki megint az alapvető jogokkal foglalkozó ombudsmanhoz forduljon, mert ez megint csak nemi megkülönböztetés! 😉

Comments are closed.