Ingyenes kondiparkok Pécsen

A hétvégétől bárki bármikor ingyenesen használhatja azt a felnőtt játszóteret, amelyet a Maléter Pál úttól délre eső területen hozott létre uniós forrásokból a Mosolymanó Egyesület. A városvezetés tervei szerint egyre több ilyen park jön létre, mert a pécsiek a konzultáción is ilyen igényekkel keresték meg az önkormányzatot.

Van hova fejlődniük a mozgással eltöltött szabadidő tekintetében a magyaroknak, hiszen alig negyed órát tesz ki átlagosan egy-egy ember életében testedzés hetente. Pedig igény lenne a célt szolgáló infrastruktúrára, hiszen az önkormányzat nemrég kérdőíveken kérdezte a pécsieket, milyen fejlesztéseket látnának szívesen a városban. Kiderült, hogy a bicikliutak mellett felnőtt játszótereket vennének szívesen.

kertváros, szabadidőpark4

A hétvégén meg is nyílt egy ilyen szabadtéri fitneszközpont. Az összesen mintegy 3 millió forintból, EU-s támogatásokat felhasználásával kialakított park a Maléter Pál út déli oldalán létesült, de hamarosan újabb épül a Tüskésréten a vízisípálya és a kivilágított, gumis futópálya mellett.

– Három eszközt sikerült megvásárolnunk, azokon több izomcsoportot is meg lehet mozgatni. Van gép, amelyen egyszerre ketten vagy hárman is tudnak erősíteni. Szeretnénk bővíteni is a parkot a későbbiekben – mondja a terület fejlesztését végző Mosolymanó Egyesület elnöke, Deákné Vörös Andrea.

kertváros, szabadidőpark1

Az ünnepélyes átadón Páva Zsolt polgármester is tiszteletét tette, már csak azért is, mert az önkormányzat tervei szerint más városrészekben is lesznek hasonlók. Csizi Péter, a terület országgyűlési képviselője szerint ebben a közösségek segítségére is számítanak.

Konditerem1

– Nagyjából öt éve folyamatosan keressük a kapcsolatot ilyen szervezetekkel. Számos játszótér újulhatott már meg a közösségek erejéből. A dolog működik, hiszen folyamatosan gondoskodnak a terekről, zajlanak a karbantartások, s – ahogy az most is látható – a fejlesztés is. Az önkormányzat uniós pályázatok felkutatásában és saját városüzemeltetési cégével igyekszik segíteni, hogy az álmokból valóság legyen – vélekedik a képviselő.

Hirdetés