Irány Kertváros! Ma kezdődik a 15. Honvéd Téri Napok

A pécsiek, főként a kertvárosiak nagy örömére idén már 15. alkalommal rendezik meg a nagy hagyományokkal rendelkező őszi Honvéd Téri Napokat.

hirdetés
Uránia Mozi

A Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Háza népszerű őszi „minifesztiválja” ma délután (október 8.) kezdődik, a PKK Apáczai Közösségi Házban 16 órától Tormási Sándorné gobelin kiállításának megnyitóján vehetnek részt az érdeklődők. Ugyanitt 17 órától, az Irodalmi Kávéházban Bertalan János nyugalmazott magyar–történelem szakos tanár Fekete Istvánról szóló előadását hallgathatják meg – olvasható a Pécsi Kulturális Központ ajánlójában.

Október 10-én vasárnap délelőtt 10–12 óra között a Honvéd Téri Napok gyermekkuckójában a családokat várják, 10 órától László Virág Ringató foglalkozására, 11 órától pedig az Ünnepkör Színnel „A könyvből kélt napocska” címmel képzeletbeli utazást tehetnek a Csorba Győző Könyvtár Kertvárosi fiókkönyvtárában (Honvéd tér 1.).

Imádják a gyerekek a Honvéd téri előadásokat

Szintén vasárnap, 14 és 18 óra között zenés-táncos műsorral készülnek a szervezők, a hideg időjárás miatt a PKK Apáczai Művelődési Házban. Fellép többek között az Apáczai Alapfokú Művészeti Iskola mazsorett-csoportja, a Rőtökör Társulat – Kígyós Jancsi bábelőadással, a Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskola, az Énekvarázs Népdalkör, valamint táncos műsort is megtekinthetünk, változatos műfajú csoportok lépnek fel.

A korábbi évek hangulatképei kedvcsinálónak:

Lesz örömtánc, rock ’n roll, tangó, charleston, break, a napot végül a Pyrgos görög táncházzal zárják.

A rendezvényt számos kísérőprogram színesíti, melyek szintén vasárnap 14–18 óra között látogathatók a PKK Apáczai Művelődési Házban, és nem marad el természetesen a várva várt Dotto kisvonatozás sem, mely 15 órától szállítja az utasokat.

Íme a program plakátja:

Hirdetés