Ismerd meg Pécs karácsonyi dizájner piacát!

Nem csupán a Széchenyi tér van tele roskadásig karácsonyi portékákkal, a Király utca izgalmas bugyraiban is találni elrejtett ünnepi kincsesbányákat. Ilyen lesz a Renesound karácsonyi piaca, ahol helyi művészek mutatkoznak be termékeikkel.

Az idén júniusban nyitott kreatív tér, a Renesound Galéria és Alkotótér (7621 Pécs, Király utca 15.) egy izgalmas fúzió, két pécsi művész: Bubreg Balázs és Ertl Dániel közös gyermeke. Céljuk, hogy egy olyan platformmá váljanak, ahol a város zenei, vizuális, irodalmi, és underground alkotóinak legyen megjelenési lehetősége webrádió, webshop és galéria formájában.

renesaund, hl03

renesaund, hl04
Hamarosan megtelik a tér alkotókkal és portékáikkal

– A Renesound célja elsősorban a pécsi művészek bemutatása. A tér alkalmas szinte minden alkotás prezentálására, legyen az grafika, festmény, fotó, installáció vagy akár bútor. Ehhez hűen rendezzük meg a Karácsonyi Design&Art Piacot is – mondja Pataki Erika, a rendezvény egyik szervezője.

Jelentkezz te is, még nem késő!

A december 6-tól december 23-ig tartó Karácsonyi Design&Art Piacra jelentkezhet bárki, aki pécsi és megjelenési platformra van szüksége.

A piac szervezése során elsődleges szempontja volt az ötletgazdáknak, hogy minimális feltételeknek kelljen megfelelniük a művészeknek, és az összeg is jelképes legyen, amit meg kell fizetni, hiszen az elsődleges cél a megjelenés.

renesound2

A pécsi közönség mellett lesznek budapesti kiállítók is, akik a magasabb árkategóriájú termékeiket hozzák el, így lesz teljes a paletta.

– Olyan termékeket is szeretnénk bemutatni a pécsi közönségnek, amelyeket egyébként nem lenne lehetőségük megvásárolni, hiszen csak a fővárosban elérhetőek – avat be Pataki Erika.

renesaund, hl02

Hogyan jelentkezhetünk?

A Renesound Facebookján is, de a renesound.pecs@gmail.com címen is jelentkezhetünk.

A megnyitó ünnepségen énekes-dalos programokra számíthatunk, lesz italkóstoló, karácsonyi zenebona és még maga Mikulás is ellátogat a gyerekek kedvéért.

Kiemelt fotó: Bubreg Adrienn

hirdetés