Újra letarolta a Covid a PMFC-t, a szezonnyitó halasztását kéri a klub

Összesen 12 játékos kapta el a koronavírust a PMFC NB II.-es labdarúgócsapatánál, ezért a vasárnapra tervezett, Szentlőrinc elleni bajnoki elhalasztását kezdeményezte a két klub a Magyar Labdarúgó Szövetségnél.

Az őszi szezon utolsó heteiben sem volt már rózsás a helyzet a PMFC-nél, akkor is egy kezdőcsapatnyi játékost kellett nélkülözni a szakmai stábnak a Covid miatt heteken át. Az új évet azonban már egészségesen, teljes létszámmal kezdhette a gárda, és jó hangulatban utazhatott ki Törökországban edzőtáborozni.

Ott azonban újra utolérte a vírus az együttest, sorra egymás után dőltek ki a futballisták, és a stáb több tagja is. Mostanra pedig lassan kezelhetetlenné vált a helyzet. A PMFC mai közleményében azt írja, hogy a Szentlőrinccel történt közös megállapodás értelmében halasztási kérelemmel fordult a Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottságához a vasárnapi egymás elleni tavaszi bajnoki szezonnyitó mérkőzés kapcsán.

Ami persze érthető is, hiszen jelenleg 12 futballista beteg, így pedig meglehetősen komolytalan lenne a szezonnyitó bajnoki. Ebben a Szentlőrinc is egyetértett, és hozzájárult a halasztási kérelemhez, sőt, azt is megjelölték már a felek, hogy mikor tudnák bepótolni a meccset. A válogatott szünet ideje alatt, március 26-án vagy 27-én.

Innentől már csak annyi kell, hogy a szövetség is áldását adja a dologra.