Javában folynak a munkák a Centrum parkolónál

A pécsi önkormányzat célja a város kerékpárhálózatának bővítése, a biciklis közlekedés biztonságosabbá tétele. Cél továbbá az is, hogy a bringahálózatot a lehető legnagyobb mértékben összefűzzék, valamint hogy a pécsieket folyamatosan tájékoztassák a lezárásokkal és forgalomkorlátozásokkal kapcsolatban.

hirdetés
Uránia Mozi

A belváros észak-déli tengelyének közlekedésfejlesztési munkáival kapcsolatban április 20-a és május 3-a között a következő lezárásokra és forgalomkorlátozásra kell számítani:

A Centrum parkoló környéke

Először sor kerül a Centrum parkoló Bajcsy-Zsilinszky utca felőli bejáratának lezárására az új taxidroszt, árurakodó, valamint a járda burkolatának építése miatt.

Közben megnyitják a Centrum parkolót a Jókai utca irányából, de azt továbbra is megközelíthetjük a Nagy Lajos király útja felől is.

A Centrum parkolóban lévő taxidroszt változatlan helyen üzemelhet az építés ideje alatt. A droszt zsákutcaként, kizárólag a taxiforgalomnak lesz megközelíthető.

Szegély- és burkolatépítési munkák

A Nagy Lajos király útja és a Centrum parkoló, valamint a Forrás Üzletház és a Rákóczi út között folytatódik a szegély- és burkolatépítési munka. A gyalogforgalom áthaladása a kihelyezett táblák szerint történik.

Az Ipar utcai felújítási munkáknak hamarosan vége

Az Ipar utcától délre rövidesen befejeződnek a meglévő bicikliút felújítási munkái. A gyalogos- és kerékpáros-forgalom áthaladása szintén a kihelyezett táblák szerint történik.

A pécsi projekt célja

A pécsi projekt a Bajcsy Zsilinszky utca kerékpárosbarát fejlesztésére és az Ipar utca – Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződés átalakítására irányul, hogy ott biztonságosan közlekedhessünk ezentúl.

Az új szakasz a Siklósi úti felüljáró melletti – jelenleg gyalogos – szintbeli vasúti átkelőhelytől indul.

Az északi-déli kerékpáros folyosó kiépítése folyamán a labirintkorláttól az Ipar utca keresztezésével kerékpársávokat alakítanak ki a Bajcsy Zsilinszky utcán a Nagy Lajos király útja és a Rákóczi út keresztezésével a Kossuth térig.

A pécsi önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett útvonalakon közlekedők mindennapjait. Ezzel együtt is a pécsiek türelmét kérik.